Politie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek


Persberichten van 21 juli 2003



Ulft - Verkeersongeval met letsel


Een 22-jarige inwoner van 's-Heerenberg is op 20 juli omstreeks 20.15 uur bij een eenzijdig verkeersongeval op de Kerkstraat gewond geraakt. De man reed op een bromfiets over genoemde straat en verloor de macht over het stuur, waardoor hij ten val kwam. Omdat de man geen helm droeg, raakte hij gewond aan zijn hoofd. Ook liep hij een gebroken sleutelbeen op. De man is overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.



Winterswijk - Diefstal luchtdrukkoppelingen


Van een vrachtauto die geparkeerd stond op de Ambachtstraat zijn tussen 18 juli 20.30 uur en 20 juli 20.15 uur luchtdrukkoppelingen en een ABS kabel weggenomen. De daders hebben de leidingen van de luchtdrukkoppelingen doorgesneden en van de ABS werden de stekkers er uit getrokken.



Winterswijk - Twee jongens aangehouden op verdenking van woninginbraak


De politie kreeg op 20 juli omstreeks 22.45 uur een melding dat in de achtertuin van een woning aan de Hazelderstraat personen liepen die zich op aanroepen van buurtbewoners verstopten. Deze personen waren tevens op het balkon van de woning geklommen. Agenten die ter plaatse gingen zagen op een gegeven moment dat twee jongens uit de tuin tevoorschijn kwamen. De jongens verklaarden dat ze hadden gevoetbald, waarbij de bal in de tuin van de woning was gekomen. De bal werd echter niet aangetroffen. De jongens, twee 17-jarige Winterswijkers zijn hierop aangehouden op verdenking van woninginbraak. De jongens zijn na verhoor in vrijheidgesteld.



Doetinchem - Op heterdaad aangehouden


Bij een bedrijf aan de Edisonstraat zijn op 20 juli omstreeks 23.30 velgen en autobanden weggenomen. Bij de politie kwam de melding binnen dat een getuige twee personen op een afgesloten bedrijfsterrein had gezien. Agenten die ter plaatse gingen zagen twee personen op het terrein. Deze personen probeerden in eerste instantie te vluchten maar konden op het terrein aangehouden worden. De mannen hadden een gat in de omheining gemaakt, waardoor ze het terrein op konden lopen. De weggenomen velgen en autobanden werden buiten de omheining aangetroffen. De mannen, twee Doetinchemmers van 27 en 35 jaar zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.



Winterswijk - Mishandeling


Een 23-jarige vrouw uit Winterswijk liep op 20 juli omstreeks 17.15 uur met haar 21-jarige vriend en hun 1-jarige dochtertje (beiden woonachtig in Winterswijk) over de Stationstraat in de richting van de Misterstraat. Onderweg kregen ze onenigheid met eveneens een 21-jarige man uit Borken (Dld). Hierbij sloeg hij de Winterswijker enkele malen met kracht in het gezicht, waardoor deze een tand verloor. Toen de vrouw tussenbeide wilde komen kreeg ook zij een vuistslag in het gezicht. De politie heeft de zaak in onderzoek.



Dinxperlo - Agent mishandeld bij aanhouding verdachte


Bij de politie kwam op 21 juli omstreeks 00.30 uur een melding binnen dat een 23-jarige vrouw in Dinxperlo was mishandeld. Agenten die ter plaatse gingen troffen een vrouw aan die verklaarde dat ze door haar vriend was mishandeld en bedreigd. Haar vriend, een 39-jarige inwoner van Dinxperlo bevond zich in een woning aan de Gosenhof. Hier bleek dat de man niet met de agenten wilde praten. Omdat de man de agenten begon te beledigen wilden deze de man aanhouden. Hierop werd de man agressief en sloeg één van de agenten met een vuist in het gezicht. Hierdoor werd de bril van de agent vernield en raakte hij gewond aan zijn neus. Nadat de man werd aangehouden is hij overgebracht naar het politiebureau in Doetinchem en ingesloten voor nader verhoor.



Doetinchem - Diefstal auto


Een inwoner van Doetinchem heeft aangifte gedaan van diefstal van een auto. De auto, een witte Volkswagen Transporter voorzien van een dubbele cabine en met het kenteken VH-NP-19, stond geparkeerd in het Straatje. De auto is op 20 juli tussen 00.00 uur en 10.00 uur op onbekende wijze weggenomen.



Drempt - Woninginbraak


In een woning aan de H. Remmelinkweg is op 19 juli tussen 19.30 uur en 20.30 uur ingebroken. De daders hebben een raam geforceerd, waarna ze naar binnen konden. In de woning hebben de daders alle vertrekken doorzocht. Op de bovenverdieping werd een slaapkamerdeur geforceerd en werden archiefkasten opengebroken. Uit de woning wordt niets vermist.



Groenlo - Inbraak in kantoorpand


In een kantoorpand aan de Ziekenhuisstraat is tussen 18 juli 17.00 uur en 21 juli 08.30 uur ingebroken. De daders forceerden door middel van grof geweld deuren van twee kantoren. In beide kantoren werden kasten opengebroken. Ook een aantal geldkistjes werd opengebroken. Hieruit werd door de daders geld weggenomen.



Doetinchem - Diefstal vrachtauto


Bij een bedrijf aan de Gildenstraat is tussen 18 juli 22.00 uur en 19 juli 05.30 uur een vrachtauto gestolen. De kleine vrachtauto, een witte Mercedes 410 D-XI, voorzien van een open laadbak en met het kenteken
VL-14-LS, stond op een afgesloten terrein. De daders hebben een toegangspoort opengebroken, waarna de auto werd weggenomen.



Azewijn - Mishandeling


Een 21-jarige inwoner van Ulft heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man kreeg op 20 juli omstreeks 00.00 uur op een terrein aan de Marssestraat onenigheid met een voor hem onbekend persoon. De man uit Ulft werd hierbij zijn keel vastgepakt, waardoor hij geen adem meer kon halen. Tengevolge hiervan heeft de man uit Ulft last van een pijnlijke keel en een schram in zijn hals.



Zelhem - Alcoholcontrole


In verband met de Zwarte Cross heeft het Verkeershandhavingsteam van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland op 20 juli tussen 16.00 uur en 19.00 uur en tussen 20.00 uur en 23.00 uur op de Halseweg alcoholcontroles gehouden.
In totaal hebben 1081 personen een blaastest ondergaan. Zeven personen hadden teveel alcohol gedronken. Van drie personen werd het rijbewijs ingevorderd.



Einde berichten



Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --