Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 21-07-2003
Persberichten maandagmiddag 21 juli 2003 Perspiket Ron Reinds 06-52528707

Politie zoekt getuigen

MEPPEL Zondagmorgen tussen 04.00 en 04.30 uur heeft er een mishandeling plaats gevonden op het Prinsenplein in Meppel. Een 19-jarige man die op een taxi stond te wachten werd daar door 3 mannen in elkaar geslagen. Daarbij werd de man aan zijn gezicht gewond. Een van de daders was gekleed in een oranje t-shirt, ongeveer 20 jaar en ongeveer 1.70 m. lang. De man had een licht getinte huidskleur. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Vlam in de pan

NIEUW DORDRECHT Vanmiddag sloeg de vlam in de pan in het Kromhout. De bewoners die net op de fiets vertrokken waren vergaten het vuur onder een op het vuur staande pan uit de doen. Buren die een brandlucht roken belden daarop de brandweer die ter plaatse kwam. Het vuur onder en in de pan werd gedoofd en 3 aanwezige honden konden buiten van de frisse lucht genieten.

Vernieling ruit school

EMMEN Een 45-jarige inwoner van Emmen deed maandagmorgen aangifte van vernieling van een ruit van een school aan de Zuidlaarderbrink. De schade bedraagt ongeveer 400,-

Inbraak aanhangwagen

GASSELTE Een 38-jarige man uit Barger Compascuum deed maandagmorgen aangifte van inbraak in zijn aanhangwagen, bedoeld als kassawagen bij een kermisattractie. De inbraak heeft zondagnacht plaatsgevonden aan de Julianalaan op het feestterrein. Uit de aanhangwagen werd een minidiskspeler en een aantal minidiscs ontvreemd. De dader vernielde de deur. Het schadebedrag bedraagt ongeveer 1000.-

Winkeldiefstal

ASSEN Een 47-jarige vrouw uit Assen is vanmiddag aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw had onder meer waspoeder weggenomen uit een supermarkt aan de Industrieweg. Ze kreeg een dagvaarding.

Weedkwekerij in oprichting geruimd

HOOGEVEEN In een woning aan de Pottingastraat trof de politie een volledig ingerichte weedkwekerij in oprichting aan. Alleen de plantjes ontbraken. Er werden 13 lampen, 2 koolstoffilters, een schakelklok, 2 zuiginstallaties, een watermeter en een thermometer inbeslaggenomen. De 40-jarige bewoner kreeg een proces-verbaal.