378ee6e.gif

Omzet Lexmark groeit 6% in tweede kwartaal

Winst per aandeel stijgt met 16%, aandeel printer supplies bedraagt 56%

Naarden 21 juli 2003 - Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) heeft haar resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van 2003. De omzet in het tweede kwartaal kwam uit op US$ 1,120 miljard, 6% hoger dan vorig jaar. De nettowinst per aandeel bedroeg 77 dollarcent, een groei van 16% vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

"Lexmark's op supplies gebaseerde businessmodel heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan deze financiële resultaten", zegt Paul J. Curlander, voorzitter en CEO van Lexmark. "Wij zijn zeer tevreden met deze kwartaalcijfers die naast een sterke omzetgroei ook een groeiende operationele winst en winst per aandeel weergeven."

Lexmark's omzet voor het tweede kwartaal dat eindigde op 30 juni 2003, kwam uit op US$ 1,120 miljard, 6% meer dan de US$ 1,058 miljard van een jaar eerder. De omzet in laser en inkjet supplies bedroeg US$ 630 miljoen, 11% hoger dan de US$ 566 miljoen van vorig jaar. De omzet van deze supplies bedraagt nu 56% van de totale omzet van Lexmark. De omzet van de laser en inkjet printers was US$ 400 miljoen, 2% meer dan de US$ 394 miljoen van het tweede kwartaal van 2002.

De brutowinst kwam uit op 34% van de omzet, een stijging van 2% vergeleken met vorig jaar. Deze verbetering is vooral een gevolg van de grotere bijdrage van supplies in de productmix en de gestegen marge op deze supplies. Deze marge is een gedeeltelijk tenietgedaan door de lagere marges op printers. Over het eerste half jaar van 2003 boekte Lexmark een omzet van US$ 2,228 miljard, 6% meer dan over dezelfde periode vorig jaar.

"De uitgebreide lijn consumentenproducten en zakelijke oplossingen die we in het afgelopen kwartaal hebben aangekondigd, brengen Lexmark in een sterke positie voor een succesvol derde kwartaal. Door de economische situatie en het agressieve prijsbeleid in de markt waarin we opereren, zullen we echter ook in het derde kwartaal behoedzaam moeten blijven", aldus Curlander.

Voor een volledige versie van dit persbericht verwijzen wij u graag naar www.lexmark.com

Lexmark
Lexmark is een wereldwijd ontwikkelaar, producent en leverancier van printoplossingen, waaronder laser- en inkjetprinters, bijbehorende verbruiksartikelen en services voor zakelijk en thuisgebruik, in meer dan 150 landen. Lexmark werd in 1991 opgericht en rapporteerde over 2002 een omzet van ruim 4,3 miljard dollar. Lexmark is op het internet te vinden op www.lexmark.nl. Engelstalige persberichten zijn te vinden op www.lexmark.com/corporate.