Politie Zaanstreek-waterland



15:51 20-JUL-03
loc.: PURMEREND, MERAPISTRAAT

Man bekent brandstichting

Een paar minuten nadat de brandweer bij een kleine woningbrand het sein 'brandmeester' gaf, meldde de 21-jarige zoon des huizes zich bij het politiebureau en bekende de brand te hebben aangestoken. Uit onderzoek ter plaatse door brandweer en politie bleek dat de brand was ontstaan in een slaapkamer op de bovenverdieping aan de achterzijde van de woning, en dat de brand inderdaad was aangestoken. De man werd aangehouden en werd gedwongen opgenomen in een psychiatrische inrichting. De woning liep rook- en waterschade op.

17:42 20-JUL-03
loc.: LANDSMEER/ ASSENDELFT, GEHELE GEMEENTE
23 processen verbaal op het water
Op de wateren van Landmeer heeft de politie zondagmiddag tussen 13.30 uur tot 17.30 uur vaarsurveillance gehouden. Hoewel het redelijk rustig op het water was, werden toch nog zes schippers bekeurd voor het varen met een te hoge snelheid. Daarnaast werd in één geval een brief aan ouders van een jeugdige schipper verzonden, die aan het waterskien was met een snelle motorboot.
Tevens werd zondagmiddag gecontroleerd op het water van Westzaan/Assendelft, De poel/ Het Zwet in Wormer en de Zaan in Wormerveer. Daarbij werd gelet op het in het bezit hebben van een vaarbewijs voor een snelle motorboot, inrichtingseisen en snelheid. Totaal werden 17 processen verbaal uitgeschreven. Naast bekeuringen voor het varen zonder vaarbewijs en het niet aanwezig zijn dan wel niet in gebruik hebben van de dodemansknop, werd een proces verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam.

01:11 21-JUL-03
loc.: WORMER, VEERDIJK

Voormalig laboratorium volledig uitgebrand

Een leegstaand, voormalig laboratorium op het ADM-terrein is in de nacht van zondag op maandag volledig uitgebrand. De brandweer had het vuur na ongeveer 20 minuten onder controle. In verband met nablussingswerkzaamheden was de brandweer vanmorgen opnieuw ter plaatse. De brand woedde in het middengedeelte van het geheel leegstaande pand. In verband met instortingsgevaar is onderzoek naar de oorzaak van de brand op dit moment nog niet mogelijk.

10:02 21-JUL-03
loc.: BROEK IN WATERLAND, NOORDMEERWEG

Jongen (17) betrapt inbreker

Nadat een onbekend gebleven man de benedenverdieping van een woning had doorzocht, stuitte hij op de bovenverdieping op twee kinderen van 13 en 17 jaar en ging er vervolgens vandoor. Dit gebeurde maandagochtend rond 09.45. De blanke (jonge)man, met een zwart basebalpetje, een wit T-shirt, een zwarte korte broek en sportschoenen, kwam de woning binnen door een raam aan de achterzijde te verbreken. Op de benedenverdieping werden diverse laden en kasten geopend en kamers doorzocht. De 17-jarige zoon des huizes werd wakker en rende nog achter de onbekende man aan. De politie werd een half uur later gewaarschuwd en trof in de omgeving niemand meer aan.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-210703



07:30-09:30 20-JULI-03
ZAANDAM, PEPERSTRAAT

Drankrijder (1)

Zondagochtend tussen half acht en half tien hielden vijf medewerkers van het verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole op de Peperstraat in Zaandam. Een 18-jarige automobilist uit Zaandam viel door de man. Hij had ruim twee keer zoveel gedronken (490 ug/l) als is toegestaan. In totaal werd bij ongeveer honderd bestuurders een blaastest afgenomen.

04:21 20-JULI-03
ZAANDAM, A8
03:45 21-JULI-03
HOGENDIJK, ZAANDAM
Drankrijder (2)
Op de A8 in Zaandam werd zondagochtend rond half vijf een drankrijder van de weg gehaald. Een 37-jarige vrouw uit Sneek had veel te diep in het glaasje gekeken (550 ug/l). De automobiliste kreeg een rijverbod van zes uren, een boete en een proces-verbaal. Het scheelde weinig of de vrouw had ook haar rijbewijs mogen inleveren (bij 570 ug/l.). Het was de tweede keer voor de vrouw dat zij voor het rijden onder invloed werd aangehouden. Maandagochtend werd opnieuw een bestuurder aangehouden wegens het rijden onder invloed. De 25-jarige Amsterdammer liep op de Hogendijk in Zaandam tegen de lamp (395 ug/l). De man kreeg een boete, een rijverbod van drie uren en een proces-verbaal.

01:52 21-JULI-03
ZAANDAM, VINCENT VAN GOGHWEG

Dronken bestuurder valt midden op de weg in slaap

Een zwaar beschonken, 40-jarige, bestuurder uit Zaandam wilde maandagochtend zijn roes uitslapen in een auto die hij midden op de Vincent van Goghweg in Zaandam tot stilstand had gebracht. Agenten kregen een melding dat een dronken bestuurder in zijn auto lag te slapen en dat het voertuig, met de lichten nog aan, op de weg geparkeerd stond. Eenmaal ter plaatse zagen de agenten de man voorovergebogen over het stuur liggen. Eén van de agenten opende het portier en haalde de bestuurder uit zijn slaap. De man begon onmiddellijk wartaal uit te slaan en met een schroevendraaier te zwaaien. Deze had hij vermoedelijk gebruikt om het contactslot van de auto te forceren. Bij fouillering van de man werden diverse autosleutels aangetroffen. Eenmaal op het politiebureau weigerde de man medewerking te verlenen aan zowel de blaastest als de bloedproef. De Zaandammer zal worden verhoord over het rijden onder invloed en de afkomst van de auto.

19:30-21:30 19-JULI-03
UITDAM, ZEEDIJK (N518)

Bijna geen hardrijders op de Zeedijk

Op de Zeedijk in Uitdam (80 km per uur), werden bestuurders die in de richting van Marken reden zaterdagavond op snelheid gecontroleerd. Slechts één bestuurder reed te hard. De snelheid bedroeg 115 km per uur. In totaal passeerden 150 voertuigen de controle.

23:00-01:00 19/20-JULI-03
PURMEREND, JAAGWEG
Een derde van alle bestuurders te hard
Op de Jaagweg in Purmerend (50 km per uur) werd zaterdagavond een snelheidscontrole gehouden. Eén derde van alle bestuurders, die in de richting van het centrum reden, reed te hard. In totaal werden ongeveer driehonderd voertuigen gecontroleerd. de hoogste snelheid bedroeg 87 km per uur, bijna veertig km per uur te hard.

09:45-12:30 20-JULI-03
ZAANDAM, HOOFDTOCHT
25 overtredingen op de Hoofdtocht
Op de Hoofdtocht in Zaandam werd zondagochtend een verkeerscontrole gehouden. Naast snelheid werd ook op het dragen van de autogordel en de bromfietshelm gelet. In totaal werden 25 verkeersdeelnemers bekeurd. 23 maal voor snelheid, één keer voor het niet dragen van de gordel en één keer voor het niet dragen van de helm. Een bestuurder werd, gezien de staat van zijn auto, aan de kant gezet. De auto bleek in orde maar de bestuurder had nog twee boetes openstaan van in totaal ruim 400 euro. Het betrof een boete voor een snelheidsovertreding en onverzekerd rijden.


---- --