Utrecht
, 21 juli 2003
Cap Gemini Ernst & Young breidt activiteiten Business Process Outsourcing uit naar China en Oost-Europa

---

Cap Gemini Ernst & Young (CGE&Y) maakt zich op voor mondiaal leiderschap in de BPO-markt met twee nieuwe strategische overeenkomsten die ervoor zorgen dat Polen en China worden toegevoegd aan haar wereldwijde netwerk van delivery centers. De onderneming breidt zich uit op de snel groeiende BPO-markt, met centers in Noord-Amerika, West-Europa en Azië/Pacific. De overeenkomsten bezorgen CGE&Y zijn eerste BPO-faciliteiten in China en Oost-Europa en voegen tevens 350 nieuwe, ervaren outsourcing professionals toe aan zijn geledingen.

De twee nieuwe centers in Krakau (Polen) en Guangzhou (China) worden in hun geheel overgedragen aan CGE&Y, inclusief medewerkers en klanten. Beide centers leveren reeds het hele scala aan back-office bedrijfsprocessen, waaronder finance & adminstration, accountancy, procurement en billing. Ze beschikken over ervaren medewerkers met een uitstekende talenkennis.

Deze zet weerspiegelt de grote groei van de markt voor business process outsourcing, nu bedrijven over de gehele wereld genoodzaakt zijn te reageren op de toenemende druk op kosten en efficiency.

Hubert Giraud, Global Head Outsourcing van CGE&Y: Met de twee nieuwe centers bieden we een wereldomspannende keuze aan onshore, near-shore en offshore business process-faciliteiten, geheel in lijn met onze right-shoring-strategie. Krakau en Guangzhou zijn geweldige locaties die zich ruimschoots bewezen hebben en klanten belangrijke kostenbesparingen bieden. Hij voegt hieraan toe dat het ophanden zijnde EU-lidmaatschap van Polen en de economische aanhoudende dynamiek in Azië/Pacific de waarde van de twee nieuwverworven centers nog verder zal doen toenemen.

Rob Koppen, Vice President BPO bij CGE&Y Nederland: Hier richten we ons met BPO op finance & administration, procurement, billing en HR/payroll. Het dienstenaanbod van beide centers zullen we verfijnen zodat deze naadloos aansluit op de wensen en eisen van de Nederlandse BPO-markt. Hierdoor beschikken onze klanten in toenemende mate over professionele en goedkope BPO-oplossingen.

International Paper (s werelds grootste papier- en kartonfabrikant) heeft zijn Krakau-kantoor overgedragen aan CGE&Y. De overeenkomst behelst ook een meerjarig contract tussen CGE&Y en International Paper voor de levering van financiële en accountancydiensten aan het gehele concern.

De Guangzhou-vestiging, nabij Hongkong, was onderdeel van een joint venture die in 1999 was opgericht met de retail marktleider in Azië, Dairy Farm International Holdings. De nieuwe overeenkomst bevat een zevenjarig BPO-contract met Dairy Farm ter waarde van $ 17 miljoen.

Over Cap Gemini Ernst & Young
Cap Gemini Ernst & Young Group is één van de grootste aanbieders ter wereld op het gebied van consultancy, technologie en outsourcing diensten. De onderneming helpt bedrijven voortdurend nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen en de mogelijkheden van technologie optimaal te benutten. De organisatie heeft wereldwijd ongeveer 53.000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2002 een omzet van 7.04 miljard euro. Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op: http://www.nl.cgey.com/.

Voor meer informatie
Cap Gemini Ernst & Young, Nanne van Nunen, woordvoerder Telefoon: 030 689 69 13, Mobiel: 06 12 99 37 29 E-mail: nanne.van.nunen@cgey.nl