Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum maandag 21 juli 2003                                           
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Aanhouding voor autodiefstal

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Van Boetbergweg een 49-jarige Nijmegenaar aangehouden die verdacht wordt van poging tot diefstal uit een auto eerder die nacht in de Weezenhof. Getuigen zagen dat de man wilde inbreken en belden de politie Die kon de man aanhouden en overbrengen naar het politiebureau.


Aanhouding voor vernieling

Een 29-jarige man uit Beneden Leeuwen is in de nacht van zondag op maandag aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht vernielingen te hebben aangericht in de Bloemerstraat. Hij is overgebracht naar het politiebureau.



Diefstal auto

Zondagmiddag is vanaf de Staddijk een zwarte Ford Escort gestolen met kenteken
YY-36-KS. De 47-jarige eigenaresse deed aangifte.

Man gaat er met kassalade vandoor
Een 19-jarige vrouw uit Malden was zondagmorgen aan het werk bij een bedrijf aan de Aldenhof 11e straat. Zij was geld aan het tellen toen er opeens een onbekende man met een bivakmuts binnenkwam die om geld schreeuwde. Hij had een steekwapen De vrouw deed de kassa open en de man pakte wat geld. Daarna pakte hij de binnenlade uit de kassa en ging ermee vandoor. De 19- jarrige deed aangifte.


District Tweestromenland



Beuningen- Diefstal auto

Tussen zondagavond en maandagmorgen is vanaf de Wanmolen een zwarte Volkswagen Golf gestolen met kenteken TX-18-LK. Een 50-jarige vrouw uit Beuningen deed aangifte.


Ooij-diefstal motor

Zondagmiddag is vanaf de Ooijse bandijk een zwarte Suzuki GT 73 B gestolen met kenteken MY-88-PX. De 41-jarige e4igenaar uit Heesch deed aangifte.


District De Waarden



Enspijk - verkeersagressiviteit

Zondagmiddag werd een 21-jarige automobilist uit Leiden mishandeld door een andere hem onbekende automobilist. Rond 13.15 uur reed de Leidenaar over de Provinciale weg, de N327 vanaf Leerdam in de richting Geldermalsen met een iets te hoge snelheid. Achter hem op normale afstand reed een andere automobilist. Toen de Leidenaar een politieauto zag staan minderde hij vaart tot 80 km per uur. De automobilist die achter hem reed ging vlak achter hem rijden. De Leidenaar liet toen zijn remlichten aangaan door het rempedaal licht in te drukken. De bestuurder achter hem liet de afstand toen iets groter worden. Vlak daarna passeerde die bestuurder hem en ging voor de Leidenaar rijden. Hij remde af waardoor de Leidenaar moest stoppen. De man voor hem stapte uit en kwam naar hem toe. Na een woordenwisseling kreeg de Leidenaar een vuistslag in zijn gezicht. Daarop liep de onbekend gebleven bestuurder weer naar zijn eigen auto en reed weg. De Leidenaar deed aangifte en de politie stelt nog een nader onderzoek in.


Zaltbommel - auto gestolen

In de periode van zaterdag 19 op maandag 21 juli is van de Van Heemstraweg-Oost een grijze Nissan-Patrol met kenteken VP-62-NL. Een 52-jarige man uit Zaltbommel heeft aangifte gedaan.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --