Politie Hollands Midden
Datum: 21 juli 2003

(


Politietoezicht in het kader van 'Veilig Stappen' Noordwijk

In het weekend van vrijdag 18 tot en met zondag 20 juli hield de politie in het kader van het project 'Veilig Stappen' gericht toezicht op de openbare orde in het uitgaansgebied. De politie spreekt over een relatief rustig weekend waarin het prettig stappen was. Door de zichtbare aanwezigheid werden enkele kleine opstootjes voorkomen. Wel verrichtte de politie nog vier aanhoudingen. Enkele radarcontroles op snelheid op diverse plaatsen in de gemeente leverden 125 overtreders van de maximumsnelheid op. De bestuurders ontvangen binnenkort een bekeuring in hun brievenbus.

Een 18-jarige jongeman uit Zwolle vond het op zaterdag 19 juli rond 01.15 uur nodig om een agent te beledigen. De agent hield de verdachte op afstand van zijn collega's die een overtreder aan het bekeuren waren. De jongeman werd daarop direct aangehouden. Rond 02.55 uur werd in een discotheek aan De Grent een 27-jarige man uit Voorhout aangehouden. De man had in de uitgaansgelegenheid een discobal vernield. Beide verdachten zijn na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

Op zondag 20 juli rond 01.10 uur vond een 17-jarige jongeman uit Oegstgeest het nodig om op De Grent voorbijgangers lastig te vallen. Portiers van een uitgaansgelegenheid hielden hem vervolgens aan en droegen hem over aan de politie. Deze voorzag de man aan het bureau van een bekeuring voor verstoring van de openbare orde waarna hij weer huiswaarts mocht gaan. Rond 03.10 uur hield de politie bij de Grent een 20-jarige automobilist uit Rijnsburg aan. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 525 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De man kreeg een proces-verbaal. Rond 00.40 uur werd een 22-jarige Rijnsburger bij een urinoir door twee nog onbekende mannen van zijn geld beroofd. De Rijnsburger moest toelaten dat de twee het geld uit zijn zakken haalden. De politie en susploeg ging nog op zoek naar de twee straatrovers doch tot op heden nog zonder succes.

Van vrijdag 19 op zaterdag 20 juli controleerde de politie de automobilisten op snelheid. Tijdens de radarcontroles werden 123 automobilisten op de foto gezet. De hoogst gemeten snelheid was 93 kilometer per uur. Op alle gecontroleerde weggedeeltes is de maximumsnelheid 50 kilometer per uur.
Van 21.50 tot 23.20 controleerde de politie op de Van Mortelstraat. Dit leverde 51 overtredingen op met daar de hoogste snelheid. Van 23.35 tot 00.20 controleerde de politie op de Northgodreef. In totaal gingen daar 9 automobilisten op de foto met als hoogst gemeten snelheid 69 kilometer per uur. Tussen 00.40 en 01.20 stond de radarwagen aan de Nieuwe Zeeweg. Vijf automobilisten overschreden de snelheid met als uitschieter 60 kilometer per uur. Tot slot werd er tussen 01.55 en 02.55 uur gecontroleerd op de Beeklaan. Daar gingen 58 automobilisten op de foto. De hoogste snelheid lag hier op 86 kilometer per uur. Alle overtreders kunnen binnenkort een bekeuring in de bus verwachten.

Verder controleerde de politie de papieren en snelheid van ongeveer vijftien bestuurders van brom/snorfietsen. Dit leverde een aantal bekeuringen op.

------------------------------------------------------einde bericht -------------------------------------------------------




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --