Gemeente Nuenen


17/07/2003
Plan voor noodlokalen basisschool De Nieuwe Linde gereed.

Begin juli hebben de wethouders Mulder en Jansen, het bestuur van Stichting De Eenbes, de directie van de Nieuwe Linde en het bestuur van wijkcentrum De Geer concrete afspraken gemaakt over de uitbreidingsplannen voor de school De Nieuwe Linde. De Nuenense gemeenteraad heeft in oktober vorig jaar besloten om de noodlokalen bij de school vanaf 2003 te vervangen door geschikte huisvesting. De Nieuwe Linde heeft inmiddels in samenspraak met het bestuur van wijkgebouw De Geer een programma van eisen opgesteld voor de nieuwbouw. Beide partijen streven de brede schoolgedachte na waarin naast een plek voor het buurtwerk tevens ruimte wordt geboden aan het peuterspeelzaalwerk.
Half september komt er duidelijkheid over de vorm en het tempo waarin de plannen kunnen worden gerealiseerd. Dan is namelijk bij de gemeente Nuenen de zogenaamde "ruimtebalans" gereed. In de ruimtebalans wordt een overzicht gegeven van welke activiteiten op welke plaats in de gemeente Nuenen de komende tijd het best kunnen worden gehuisvest. Afhankelijk van de ruimtebalans wordt bekeken of de nieuwbouw voor De Nieuwe Linde kan worden gerealiseerd in de vorm van een multifunctioneel gebouw. Mocht deze mogelijkheid er zijn dan kan, wellicht in samenwerking met een ontwikkelaar, een gebouw worden neergezet van permanente bouwaard. Als deze mogelijkheid er niet is, dan zal nieuwbouw plaatsvinden in een kwalitatief goede semi-permanente vorm.
Behalve de school De Nieuwe Linde en De Geer zullen ook de buurtbewoners voordeel moeten hebben bij het opheffen van de noodlokalen en het realiseren van nieuwbouw. Zij worden dan ook in een vroegtijdig stadium betrokken bij de bouwplannen. In oktober 2003 kan het eerste overleg met buurtbewoners plaatsvinden. Bij dit overleg wordt ook de herinrichting van de buslus betrokken.