Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (21/7)

Oosterhout, maandag 21 juli 2003

Diefstal aanhangwagens
DE MOER: Vanaf een afgesloten erf aan de Pastoor Kampstraat werden tussen zaterdag 19 juli 17.00 uur en zondag 20 juli 13.00 uur twee aanhangwagens gestolen. Deze stonden op het erf en waren met kettingen vastgelegd. De kettingen werden kapot geknipt waarna de aanhangwagens meegenomen konden worden.

Snelheidsduivel
KAATSHEUVEL: De politie hield in de nacht van zondag 20 juli op maandag 21 juli omstreeks 02.20 uur een 19-jarige inwoner uit Den Bosch aan. Die reed op de Midden-Brabantweg in zijn personenauto met een snelheid van 170 km/u. Ter plaatse is een maximum snelheid toegestaan van 100 km/u. Het rijbewijs van de (beginnende) bestuurder is ingenomen en hij heeft een proces-verbaal gehad.

Inbraak in bedrijf
KAATSHEUVEL: Op zondagavond 20 juli bleek dat in een bedrijf aan de Zuidhollandsedijk was ingebroken. Men kwam het bedrijf binnen door aan de achterzijde een deur open te breken. Wat er precies gestolen is, is nog niet bekend omdat de eigenaar met vakantie is.

Dronken achter het stuur
GILZE: De politie hield op zondag 20 juli omstreeks 17.10 uur een 45-jarige inwoner van Rijen aan op de Langenbergseweg omdat hij een bestelauto bestuurde terwijl hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. In het bureau blies hij 550 ug/l. De man is later die avond in vrijheid gesteld met een rijverbod van 6 uur.

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding
GEERTRUIDENBERG: Zondagavond 20 juli rond 23.15 uur arresteerde de politie een 29-jarige man uit Geertruidenberg. Dat gebeurde op de Burgemeester Allardstraat. De man wilde een sigaret opsteken terwijl hij zijn auto bestuurde. Hij schrok van een tegenligger en botste rechts van de weg tegen een geparkeerde auto. Uit een blaasproef bleek dat de man in zijn auto had gereden terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man moest mee naar het bureau en onderging een ademanalyse. Dit leverde een uitslag van 850 ug/l op. De maximale wettelijke toegestane grens is 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. De bestuurder kreeg naast een proces-verbaal tevens een rijverbod van 10 uur.

Woninginbraken in Raamsdonksveer
RAAMSDONKSVEER: Op zondag 20 juli is er bij daglicht ingebroken in twee woningen aan de Benraatshoef. De dader(s) hebben vermoedelijk met een klein breekvoorwerp de voordeuren van beide woningen geforceerd. Vervolgens heeft men in beide gevallen een vluchtweg gemaakt door de tuindeuren te openen. Vanuit een van de woningen namen de onbekende dader(s) geld, een bankpas en een digitale camera mee. In het andere geval is de buit nog niet bekend.

Bromfietser onder invloed
RAAMSDONKSVEER: Zondagavond 20 juli rond 18.00 uur hield de politie een 25-jarige man uit Oosterhout aan. Dat gebeurde op de Wilhelminalaan te Raamsdonksveer. De man reed op zijn bromfiets terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Dit bleek uit een blaasproef. De man moest mee naar het bureau en onderging een ademanalyse. Dit leverde een uitslag van 615 ug/l op. De maximale wettelijke toegestane grens is 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. De bestuurder kreeg naast een proces-verbaal tevens een rijverbod van 7 uur.

Snackwagen in brand
SPRANG-CAPELLE: Op een terrein aan de Vier Heultjes bleek op 21 juli, omstreeks 04.20 uur, een snackwagen in brand te staan. Deze wagen brandde grotendeels uit. Door de brand werden ook 2 andere daar geparkeerd staande vrachtautos beschadigd. De oorzaak van de brand is niet duidelijk.

Inbraak in paviljoen
WAALWIJK: In een paviljoen aan de Grotestraat werd op 21 juli, omstreeks 04.00 uur, ingebroken. Men kwam het pand binnen door een ruit te vernielen. Uit het pand werd een geluidsinstallatie gestolen.

Camper in brand
WAALWIJK: Op een terrein aan de Vijzelweg stond een camper geparkeerd. De politie ontdekte dat die op 20 juli omstreeks 14.15 uur in brand te stond. Door de brandweer werd de brand geblust. De brand verzoorzaakte ook lichte schade aan een loods.

Vernieling vrachtautos
WASPIK: Op een terrein aan de Ruytenbergweg heeft men ingebroken in de daar geparkeerd staande vrachtautos. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. In totaal werd van 33 vrachtautos de dekzeilen kapot gesneden. Uit diverse vrachtautos werd frisdrank gestolen.

Inbraak in vrachtauto
OOSTERHOUT: Een chauffeur, die op maandagochtend vanaf een bedrijf aan de Vaartweg te Oosterhout met zijn werkzaamheden wilde aanvangen, ontdekte dat zijn vrachtauto niet wilde starten. Na onderzoek bleek dat de accu was gestolen.

Inbraak café
OOSTERHOUT: Afgelopen weekend is er ingebroken in een café aan de Willemstraat te Oosterhout. Onbekende daders hebben in eerste instantie geprobeerd om de stopverf weg te hakken van een deurraam aan de zijkant van het pand. Dit kostte waarschijnlijk teveel tijd, waarop men besloot door een klepraam naast deze deur naar binnen te klimmen. De buit bestaat uit een complete gokautomaat. Deze heeft men waarschijnlijk via de voornoemde deur naar buiten verplaatst. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: Connie Polak