Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg (21-07)

Tilburg, 21 juli 2003.

Met drank op achter het stuur

UDENHOUT - Aan de Schoorstraat hebben agenten gistermiddag een 33-jarige man aangehouden. Hij was tegen de auto van een 29-jarige plaatsgenoot gereden en als de politie ter plaatse komt blijkt de veroorzaker van dit ongeval onder invloed van drank te zijn. Aan het politiebureau blaast de man bijna 1.95 promille. Het rijbewijs van de verdachte werd door de agenten ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van tien uren mee naar huis en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG - Aan de Beethovenlaan reed een 24-jarige man uit Tilburg gisteravond rond tien over halfzeven tegen een wegbebakeningbord aan. Als de politie bij de aanrijding komt blijkt de man onder invloed van alcohol waarop hij werd aangehouden. Aan het bureau blies de man 1.30 promille. Dat leverde hem in ieder geval een rijverbod van zes uren op en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG - Op de Rijksweg A58 hebben agenten gisteravond rond vijf over halfelf een 55-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man met zijn auto slingerend rijden in de richting van Breda. Aan het bureau heeft een GGD arts een bloedproef van de man afgenomen. Hij kreeg een rijverbod van 24 uren en de politie maakt proces-verbaal op.

TILB URG - Aan de Ringbaan Oost hebben agenten vannacht rond kwart over twaalf een 29-jarige man uit deze stad aangehouden. Die zat met te veel drank op achter het stuur van zijn auto. Aan het bureau blies de man iets meer dan 1.70 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van negen uren en een dagvaarding uitgereikt.

Tilburgse Kermis

TILBURG - Op het kermisterrein aan de Paleisring hebben agenten gisteravond om tien voor halfnegen een 36-jarige vrouw uit Rijen aangehouden. De vrouw veroorzaakte overlast op een terras bij een café en toen de agenten van haar vorderde om te vertrekken voldeed ze daar niet aan. Hierop hebben de agenten haar aangehouden.

TILBURG - Aan de Bisschop Zwijssenstraat hebben agenten gisteravond om halftwaalf een 49-jarige Tilburger aangehouden. Die gaf een 31-jarige plaatsgenoot zonder aanleiding enkele klappen op het gezicht.

TILBURG - Aan de Koopvaardijstraat en de St. Sebastiaanstraat hebben agenten vannacht rond de klok van tien voor drie twee mannen uit Oosterhout aangehouden. Het duo is 17 en 19 jaar oud en zij worden verdacht van de mishandeling van een 22-jarige Tilburger. Surveillerende agenten ontdekten een vechtpartijtje op het kermisterrein aan de Piusstraat en wisten de raddraaiers korte tijd later aan te houden. De Tilburger werd in het gezicht geslagen en geschopt.

TILBURG - Aan de heuvelring hebben agenten vannacht om tien voor halfvier een 23-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij was betrokken bij een opstootje, gedroeg zich agressief en verstoorde de openbare orde. Hierop hebben agenten hem aangehouden. Hij kreeg een boete van 92 euro mee naar huis.

Man rijdt voetganger aan

OISTERWIJK - Aan de Terburghtweg hebben agenten gisteravond, even voor tien uur een 37-jarige man uit deze plaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij rond tien voor halftien aan de Terburghtweg een plaatsgenoot, die voetganger was, opzettelijk aanreed. Na de aanrijding was de later aangehouden verdachte er vandoor gegaan. Aanm de hand van meerdere getuigenverklaringen konden de agenten de man korte tijd later inrekenen.

Bron: Carel Bouman