Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (21/7)

Bergen op Zoom maandag 21 juli 2003

Man ernstig mishandeld in zijn woning

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagavond is een 33-jarige inwoner in zijn woning in de Korenberg ernstig mishandeld. In de vroege avonduren kreeg hij volgens afspraak enkele mannen in zijn de woning op bezoek. Hierbij is een vechtpartij ontstaan waarbij het slachtoffer met een hard voorwerp op zijn hoofd is geslagen en hij meerdere keren met een mes is gestoken. De man is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert buiten levensgevaar. De politie heeft een team van 5 rechercheurs samengesteld om de zaak te onderzoeken.

Inbraken in auto`s

BERGEN OP ZOOM: Zondagnacht is in de Florastraat en de Zandstraat te Bergen op Zoom is in een aantal personenauto`s ingebroken. De dader is hierbij vermoedelijk gestoord, want er is uit de auto`s niets gestolen. De eigenaren zitten wel met een behoorlijke schadepost.

Vernieling auto

HALSTEREN: In de Klovenier is zaterdagnacht een splinternieuwe auto vernield. De dader heeft met een voorwerp uit een tuin in straat de achterruit ingeslagen.

Vernieling ruiten

HALSTEREN: Zaterdagnacht zijn van een woning in de Buurtweg enkele ramen ingegooid. Door buurtbewoners zijn meerdere stemmen gehoord. De politie gaat er van uit dat het een groep jongeneren betreft die terugkwam van het uitgaanscentrum in Bergen op Zoom.

Inbraak woning

PUTTE: Zaterdagnacht is er ingebroken in een woning in de Prinses Christinalaan. De dader is de woning binnen gekomen door het slot van de achterdeur te forceren. Uit de woning is een klein geldbedrag gestolen.

Diefstal bromfiets

SINT WILLEBRORD: Afgelopen weekend is de bromfiets van een 52-jarige inwoner van Sint Willebrord gestoen. De rode bromfiets van het merk Tomos stond bij de voordeur van een woning in de Rozenstraat. Het verzekeringsplaatje is WTD-750.

Zakkenrollerij

SINT WILLEBRORD: Een 47-jarige vrouw uit St Willebrord heeft aangifte van diefstal van haar portemonnee. Tijdens het winkelen afgelopen zaterdag in een winkel in de Dorpsstraat heeft de dader kans gezien om tijdens een onbewaakt ogenblik de portemonnee uit de tas van de vrouw te stelen.

Aangifte diefstal fiets

SPRUNDEL: Een 21-jarige inwoner van Sprundel heeft maandagmorgen aangifte gedaan van diefstal van zijn fiets. De fiets was donderdagnacht gestolen in de Sint Janstraat. De man verliet heel tevreden het politiebureau. Zijn fiets bleek namelijk al te zijn gevonden en op het bureau op hem stond te wachten.

Politiehond vindt autoinbreker

ROOSENDAAL: Zondagnacht is een 24-jarige man uit Israel aangehouden in het Emile van Loonpark. De man was door surveillerende agenten op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een auto op de Bloemenmarkt, maar kon ontsnappen. Een ter plaatse gekomen hondengeleider van team Roosendaal-Centrum kon de man echter na het uitlopen van een spoor door zijn politiehond in het park aanhouden. Hij had de buit, een tas met etenswaren, nog in zijn bezit. De Israelier is maandagmiddag na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Bron: Henk Snepvangers