Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda(21/7)

maandag, 21 juli 2003

Fietser blijft achter verkeersblokker hangen

WILLEMSTAD Een 63 jarige vrouw uit Oosterhout is gistermiddag rond 15.00 uur op de Landpoortstraat in Willemstad met haar fiets achter een zogenaamde verkeersblokker blijven hangen en gewond geraakt. De vrouw reed achter een taxi aan, die de verkeersblokker in de grond had laten zakken.Ze had niet in de gaten dat het apparaat daarna weer automatisch uit de grond omhoog zou komen. De vrouw sloeg met haar fiets over de kop. Ze is per ambulance overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal. De vrouw had last van haar borst, ribben en arm. De binnenstadskern van Willemstad is op zondag op bepaalde tijden voor alle verkeer afgesloten, met uitzonder van o.a. taxis, die het apparaat kunnen deblokkeren.

Auto belandt in sloot en botst op duiker

WILLEMSTAD Gisteravond rond 22.30 uur is een 46 jarige inwoonster uit Willemstad met de auto van de Noordlangeweg geraakt en in de sloot terecht gekomen. Daar botste ze op een betonnen duiker. Zowel de bestuurster als een 24 jarige inzittende raakten gewond en klaagden over rug- en nekklachten. Ze werden beiden voor onderzoek overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal.

Man gaat ex met mes en koevoet te lijf

RIJSBERGEN De politie heeft gisteravond om 23.00 uur op een camping in Rijsbergen een 42 jarige Bredanaar aangehouden, die zijn ex-partner met een mes en een koevoet te lijf wilde gaan. De man was gisteravond met opgestoken zeilen en onder invloed van drank naar de camping gekomen en bedreigde zijn vrouw. Ook omstanders die haar probeerden te beschermen werden bedreigd. De gealarmeerde politie heeft de verdachte aangehouden. De vrouw liep tijdens de schermutselingen een verwonding op aan haar hand. De verdachte is aangehouden voor poging tot doodslag cq zware mishandeling.

Jongen van gsm beroofd

BREDA Een 18 jarige jongen is gisteravond om 20.00 uur in het Valkenberg van zijn gsm beroofd. Het slachtoffer liep te bellen toen plots de passagier van een voorbijrijdende scooter de gsm uit zijn handen rukte. Volgens de jongen gaat het om een dader met donkere huidskleur, normaal postuur en rond de 20 jaar oud.

Uitgebrande auto bij Galderse Meren

GALDER De politie heeft vanmorgen rond 05.00 uur op een parkeerterrein bij de Galderse Meren een uitgebrande Ford Escort aangetroffen. Volgens de kentekengegevens komt de auto uit Hendrik Ido Ambacht. Vannacht was de auto nog niet als gestolen opgegeven. De politie gaat er vanuit, dat de auto opzettelijk in brand is gestoken.

Bredanaar op heterdaad betrapt bij inbraak

BREDA De politie heeft vannacht een 42 jarige Bredanaar aangehouden bij een kantoor aan de Weilustlaan in Breda had ingebroken. Getuigen hadden glasgerinkel gehoord en waarschuwden de politie. Toen de politie ter plaatse kwam trof ze de Bredanaar aan, die voor de politie al jaren een goede bekende drugsverslaafde is. Hij stond bij een flatscreen en een toetsenbord. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

Politie gaat uit van opzettelijke brandstichting pallethandel

BREDA De politie gaat er vanuit, dat de brand die vrijdagavond bij een pallethandel aan de Kalshoven in Breda woedde vrijwel zeker moet zijn aangestoken. Ook al heeft de enorme hitte van de brandende pallets een sporenonderzoek nauwelijks nog mogelijk gemaakt toch denkt de politie te kunnen vaststellen, dat er sprake moet zijn van brandstichting. Getuigen verklaarden gezien te hebben, dat de brand op het midden van het buitenterrein woedde, een plek waar alleen pallets stonden opgeslagen. De brand verwoestte niet alleen duizenden pallets, maar ook enkele aangrenzende bedrijfsunits en een nissenhut met automaterialen. De schade loopt in de honderdduizenden euros.

Politie zoekt hulpvaardige getuige Drie mannen randen vrouw aan

BREDA Drie onbekende daders hebben zondagmorgen rond 04.30 uur in het stadspark Valkenberg een 20 jarige Bredase vrouw aangerand. De vrouw werd door haar belagers in de struiken getrokken en tegen de grond gewerkt. Een van de daders trok haar rok uit. Terwijl de vrouw op de grond lag werd ze door de mannen onzedelijk betast. Omdat ze keihard gilde trok ze vermoedelijk de aandacht van een toevallige voorbijgangers die riep: wat moet dat daar? Onmiddellijk daarna gingen de daders er vandoor.

De man heeft de vrouw, die totaal overstuur was, naar huis gebracht. Vandaag is van het slachtoffer een uitgebreide verklaring opgenomen. Van haar belagers wist ze alleen te vertellen dat het om drie getinte jongens gaat. Het slachtoffer merkt daarbij op dat de iets gebruinde huidskleur ook door de zon kan zijn ontstaan. De politie hoopt met de getuige in contact te kunnen komen die de vrouw heeft geholpen, omdat hij mogelijk een goed signalement heeft van de daders. De vrouw is namelijk vergeten de naam van de hulpvaardige getuige te noteren en wil hem ook nog graag bedanken. De vrouw liep schaaf- en snijwonden op. Ook de inhoud van haar plastic draagtas met enkele cds en haar portemonnee zijn door de daders meegenomen.

Hooiwagen in brand paard gewond

TETERINGEN Vanmiddag om 13.00 uur is een aanhangwagen met hooi, die op de Galgestraat in Teteringen stond geparkeerd, vermoedelijk door twee jongens van 15 jaar op een fiets in brand gestoken en nagenoeg helemaal uitgebrand. Een in de wei staand paard schrok van de brand en brak uit. Het dier verwondde zich daardoor en kon door de eigenaar samen met de brandweer worden gevangen. Een dierenarts moest eraan te pas komen omdat het paard ook door de brand wat letsel had opgelopen, evenals van de omheining. Van de twee jeugdige verdachten ontbreekt tot nu toe ieder spoor. Van hen is alleen bekend dat de een een rode trui of blouse droeg en blond haar had, terwijl de andere jongen donkere kleding aan had. De beide jongens fietsten over de Posthoorn in de richting van Breda.

Politie zoekt hinkende inbreker
Hond bijt dief in voet

BREDA- Een nog onbekende inbreker heeft vanmorgen bij een woninginbraak in Lavendelstraat in Breda nog een forse beet van de huishond meegekregen. Toen de bewoonster thuiskwam merkte ze, dat de toegangsdeur werd geblokkeerd door een zak hondenvoer. Gelijk daarna hoorde ze versnelde voetstappen door de kamer gaan en zag ze nog net de inbreker via de schutting de achtertuin verlaten met aan zijn hiel de hond van de eigenaresse. De man wist te ontkomen. De politie zoekt nu een hinkende inbreker. Voorzover bekend wordt er niets uit de woning vermist. De inbreker moet een flinke beet van de hond hebben gehad omdat de bek van het dier bebloed was.

Man aangehouden voor mishandeling echtgenote

BREDA De politie heeft vandaag een 33 jarige Bredanaar aangehouden, omdat hij afgelopen weekend tijdens een ruzie zijn vrouw met een stoel had geslagen. De vrouw liep een hersenschudding op en een zware kneuzing aan haar pols. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie neemt vuurwapens in beslag

BREDA - De politie van het team Breda Zuid-Oost heeft zondag een 20 jarige Rotterdammer aangehouden, die in zijn caravan die in Baarle Nassau stond twee vuurwapens had. Na controle bleek het te gaan om twee plastic wapens welke niet van echt te onderscheiden waren. In een vakantiehuisje van een andere Rotterdamse campingbewoner van 32 jaar vond de politie een vuurwapen waarmee lichtpatronen afgevuurd konden worden. De politie was voor moeilijkheden tussen beide partijen naar de camping getogen en daar hoorden ze dat beide mannen vuurwapens zouden hebben. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Man met benzine-smoes weer actief

BREDA -De politie van het team Breda Zuid-Oost heeft het weekend diverse meldingen gekregen van een man die om geld komt vragen voor benzine.
De man vertelt dat hij geen benzine meer heeft en dat hij niemand telefonisch kan bereiken. Vervolgens vraagt hij dan 40 euro of een ander geldbedrag. Hij belooft dit geld die dag terug te brengen maar doet dat niet. Het zou een man betreffen van rond de 30 jaar van zuid Europese afkomst, gekruld haar en ziet er zeer verzorgd uit. De man spreekt goed Nederlands. De politie geeft u de raad om niet op dit verhaal in te gaan en de man geen geld te geven en onmiddellijk de politie te waarschuwen. Enkele weken geleden maakte de eerlijk ogende vreemdeling ook al enkele slachtoffers.

Vastgelopen droogtrommel veroorzaakt brand

BREDA Vanmiddag heeft rond 15.30 uur een korte maar felle brand gewoed op de zolder van een woning aan de Heuvelstraat in Breda. Vermoedelijk is de brand veroorzaakt door een vastgelopen droogtrommel. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat er een gat in het dak brandde. De aangrenzende woningen liepen waterschade op. De omvang van die schade is nog niet bekend.

Bron: R. van Kuik