Ingezonden persbericht

MAXDATA ziet omzet over tweede kwartaal groeien

Etten-Leur, 21 juli 2003 - MAXDATA, Europees top 10-producent van IT-hardware, rapporteert over het tweede kwartaal van boekjaar 2003 een omzetstijging van vier procent. De omzet steeg naar ¤132 miljoen ten gevolge van stijgende verkopen binnen alle productsectoren. De verkopen van LCD-monitoren groeiden met 152 procent. De afzet van pc's groeide met 15 procent, notebooks met 36 procent en servers met 30 procent.

"In een uiterst competitieve markt zet MAXDATA een goed resultaat neer", aldus Rob Burgerhoudt, Managing Director MAXDATA Benelux. "Over de gehele linie en over de gehele markt staan de marges onder druk. Dat heeft een negatieve invloed op onze winstcijfers. De vooruitzichten voor geheel boekjaar 2003 blijven echter positief. Onze Raad van Bestuur verwacht het jaar af te sluiten met een winst op EBIT-basis van minimaal vijf miljoen euro."

MAXDATA
MAXDATA heeft zich sedert haar oprichting in 1987 ontwikkeld tot een vooraanstaande producent van hardware. Het bedrijf biedt complete hardwareoplossingen aan bedrijven op basis van een Build-to-Order-concept. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 2002 een omzet van bijna 635 miljoen euro. Het bedrijf heeft 1.300 medewerkers in negen vestigingen. Naast het hoofdkantoor in Duitsland heeft MAXDATA vestigingen in Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa.

Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com



Ingezonden persbericht