Provincie Noord-Holland

Nominatie provinciale prijs voor integratie gehandicapten Haarlem, 21 juli 2003 - In het kader van het Europees Jaar van mensen met een handicap 2003, heeft de provincie Noord-Holland eenmalig de prijs De Gewoonste Zaak ingesteld voor een bedrag van maximaal 25.000,- en een kunstwerk. Het doel van deze prijs is om organisaties en instellingen te stimuleren zich in te zetten voor de integratie van mensen met een handicap. Tot 15 september aanstaande kan een nominatie voor De Gewoonste Zaak ingediend worden bij de provincie Noord-Holland.

De provincie Noord-Holland vindt het belangrijk dat mensen met een handicap ook volwaardig aan de maatschappij kunnen deelnemen. Het betreft hier mensen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen, zichtbare en onzichtbare beperkingen, chronisch zieken en mensen met een psychische/psychiatrische beperking.

Organisaties en instellingen die zich bijzonder inzetten voor mensen met een handicap zodat deze makkelijker kunnen deelnemen aan de Noord-Hollandse samenleving komen in aanmerking voor de speciale prijs. Het gaat hierbij om projecten cq activiteiten die zich al bewezen hebben en waarvan een voorbeeldwerking uitgaat. Bovendien dient de doelgroep uit meer dan 10 personen te bestaan.

Iedereen kan een organisatie of instelling voordragen. De provincie Noord-Holland wil díe organisatie of instelling belonen die door de burger het meest wordt gewaardeerd.

Projecten die tot op heden genomineerd zijn, betreffen ondermeer een computercursus voor blinden en slechtzienden, het opzetten van een jongerengroep voor lichamelijke gehandicapte en niet-gehandicapte jongeren voor sociale contacten en een woonaccommodatie voor jongeren met en zonder handicap met onder andere een zelfbeheerde kinderboerderij.

De nominatie voor De Gewoonste Zaak dient vóór 15 september ingestuurd te worden ter attentie van: Provincie Noord-Holland, Afdeling ZWC, Floor de Jong, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem.

Via www.noord-holland.nl kan een nominatieformulier of meer informatie verkregen worden. U kunt ook telefonisch contact opnemen met tel. (023) 5143531.

Marieke Ottevanger 21-7-2003 14:21:00