Ingezonden persbericht

Persbericht 16 juli 2003

Programma Megabit Festival 2003 bekend

Van maandag 21 juli tot en met zondag 27 juli vindt in Ede het jaarlijkse Megabit Festival plaats. Een open air network event voor iedereen die geinteresseerd is in techniek en internet. Megabit biedt een uitgebreid programma rond zowel technische als politieke en juridische kwesties die gerelateerd zijn aan internet en netwerktechnologie.

Het volledige programma van Megabit 2003 vindt u hier: http://www.megabit.nl/content/talks.php

Simon Davies, directeur van Privacy International (Londen) en initiatiefnemer van de Big Brother Award, geeft een overzicht van ontwikkelingen op het gebied van privacy sinds 11 september 2001. Ian Brown, directeur van de Foundation for Information Policy Research

(Cambridge) zal uitgebreid aandacht besteden aan ontwikkelingen op het gebied van auteursrecht en internet. Beide presentaties vinden plaats op vrijdagavond 25 mei. De EU voorstellen rond software octrooien zullen vrijdagmiddag worden bediscussieerd door Cees Vendrik, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, Frank Heemskerk, Tweede Kamerlid voor de PvdA en Johanna Boogerd, Europarlementarikr voor de ELDR. Zij gaan in discussie over de vraag of software octrooieerbaar zou moeten zijn en wat de gevolgen van de aanstaande beslissing van het Europarlement hierover zijn voor o.a. innovatie en de toekomst van Open Source Software.

Peter Hertogen van Infraconcepts, geeft een presentatie van LASERs/Amplifiers and Wavelength multiplexing. Hans v/d Looy van Madison Gurkha, verzorgt een workshop en presentatie geweid aan Digital Forensics.

Verder wordt in presentaties en workshops aandacht besteed aan o.a. P2P en privacy, spam, BGP, IPv6, Lockpicking, TCP Rate Control en QoS in Wide Area Networks, MyAS, RIS en Test Traffic Measurement, en DNSSecure.

Voor meer info over Megabit 2003, zie:
http://www.megabit.nl
http://www.megabit.nl/megabit/nieuws.php#70


-Noot voor de redactie:

Ingezonden persbericht