Ingezonden persbericht

Internationaal voetbaltoernooi Regio Haarlem Cup start op 22 juli 2003


HEEMSTEDE, 21 juli 2003 -- Op dinsdag 22 juli gaat in Heemstede de 19e editie van de Regio Haarlem Cup van start. Tijdens dit internationale voetbaltoernooi gaan jeugdige voetballers uit meer dan 25 landen de krachtmeting aan met de nederlandse voetbaljeugd. De jongens en meiden in de leeftijd van 8 tot 18 jaar tonen vier dagen lang hun voetbaltalenten aan het publiek.

De Regio Haarlem Cup is één van de grootste en meest aansprekende internationale voetbaltoernooien van Europa. Er worden honderden teams en duizenden deelnemers uit meer dan 25 verschillende landen verwacht. Meer dan 120.000 voetballers namen in de afgelopen 18 edities van het evenement reeds deel.

De officiële opening op dinsdagavond 22 juli 2003 begint om 20:00 uur met een landendefilé waarin alle teams zich presenteren aan het publiek. De officiële opening wordt verricht door burgemeester van Heemstede, mevrouw T. van der Stroom - van Ewijk met aansluitend een ballonenshow. De openingsceremonie krijgt een speciale tint met een parachutistenshow die muzikaal wordt omlijst met het optreden van Sylvia Samson.

Het grootste voetbaltoernooi van Nederland is een initiatief van Expersport Nederland en wordt georganiseerd in samenwerking met de KNVB district west I en 10 clubs uit Haarlem en Heemstede. Er wordt gespeeld in 12 verschillende leeftijdscategorieën (jongens pupillen en junioren, meisjes junioren en dames senioren). Alleen teams die via hun vereniging zijn aangesloten bij de KNVB of (voor teams uit het buitenland) bij hun nationale voetbalbond kunnen deelnemen aan de Regio Haarlem Cup.

De wedstrijden worden gespeeld op 30 (gras)voetbalvelden verdeeld over 3 locaties. Alle teams spelen hun wedstrijden op dinsdag 22 t/m vrijdag 25 juli en wanneer de finale bereikt wordt, één wedstrijd op zaterdag 26 juli 2003.

Op de internetsite van Expersport (www.expersport.nl) zijn de indelingen, standen en programma's duidelijk beschreven. Ouders van de buitenlandse spelers en speelsters kunnen de vorderingen dagelijks volgen en hun steun via email kenbaar maken aan de kinderen.

Dit is de kans om toeschouwer te zijn bij één van Europa's leukste voetbaltoernooien.



Ingezonden persbericht