Akzo Nobel

Akzo Nobel bouwt nieuwe fabriek voor bouwverven in China

Arnhem, 22 juli 2003 Akzo Nobel versterkt de positie op de Chinese coatingsmarkt door te investeren in een nieuwe fabriek voor bouwverven. De fabriek gaat watergedragen muurverven voor de Chinese markt produceren en wordt gebouwd op de bestaande locatie in Suzhou nabij Shanghai. Hier zijn al coatingsfabrieken gevestigd van Car Refinishes, Transportation Coatings, Powder Coatings en Coil Coatings.

China blijft een van de belangrijkste groeimarkten voor de Coatings-groep. Deze investering onderstreept het voortdurend streven van een sterke aanwezigheid in China van al onze kernactiviteiten, aldus Rudy van der Meer, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de coatingsactiviteiten. Onder de merknaam Levis® verkoopt Akzo Nobel al bijna vijf jaar bouwverven in China. Hierdoor hebben wij een vaste basis in deze snel uitbreidende markt. Om deze activiteiten verder uit te bouwen heeft Akzo Nobel een nieuwe fabriek nodig.

De in China verkochte Levis verf wordt momenteel geproduceerd in het oostelijk deel van Shanghai. Wanneer de nieuwe fabriek klaar is, wordt de productie overgeheveld naar Suzhou. Deze investering toont ons vertrouwen in de Chinese verfmarkt, verklaarde Jan Andersson, General Manager van Akzo Nobel Coatings Decorative International. Hierdoor krijgen wij een platform om gemakkelijker onze activiteiten uit te breiden.

De bouw begint eind van dit jaar. Naar verwachting is de fabriek in het eerste kwartaal van 2005 operationeel. De fabriek, met een totaal oppervlak van 2.200 m2, zal ook research- en ontwikkelingsfaciliteiten krijgen. Tevens wordt er een magazijn gebouwd van 2.900 m2 voor grondstoffen en gereed product.

In China heeft Akzo Nobel Coatings inmiddels zes productielocaties voor alle kernactiviteiten. Eén activiteit is een 50%-joint venture; in alle andere heeft Akzo Nobel een meerderheidsbelang of is volledig eigenaar. Naast Suzhou vinden de activiteiten plaats in Beijing, Shanghai, Dongguan City, Shenzen en Ningbo. Akzo Nobel Coatings heeft meer dan 1.600 medewerkers in China. De afgelopen jaren is door autonome en selectieve acquisities de omzet tot meer dan EUR 200 mln gegroeid.

Internet: www.akzonobel.nl
Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343