Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave dinsdag 22 juli 2003

* VROUW BEROOFD
RIDDERKERK - Dinsdagochtend kwart voor elf werd een 17-jarig meisje uit Ridderkerk beroofd op het Raadhuisplein. Het meisje werd benaderd door twee jongens die de tas van haar schouder rukten, haar op de grond gooiden en in haar buik schopten. De twee knapen gingen er vervolgens op een scooter vandoor. De GGD heeft het slachtoffer voor onderzoek overgebracht naar het Claraziekenhuis in Rotterdam.

* BABBELTRUC
Dinsdagmiddag omstreeks half één liet een 77-jarige bewoonster in haar woning aan de Almstein een onbekende man binnen, die bij haar aangebeld. De man, die zich voordeed als medewerker van een bank, vroeg vervolgens om de bankpas van het slachtoffer, waarop zij een kluisje opende. Plotseling deed de man een greep uit de kluis en met een geldbedrag van enkele duizenden euro's rende de overvaller de woning uit en verdween in onbekende richting. Ochtenduitgave dinsdag 22 juli 2003

* MAN MET VUURWAPEN IN AUTO AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield maandagmiddag rond kwart over één, samen met collega's van de Hondenbrigade, op de Gordelweg na een speciale aanhoudingsprocedure drie inzittenden van een personenauto aan op grond van de Wet Wapens en Munitie. Een getuige had de politie kort tevoren gebeld dat hij had gezien dat één van de mannen in het bezit was van een vuurwapen. Dat laatste klopte, want nadat de drie mannen, twee Rotterdammers van 26 en 33 jaar en een 25-jarige man uit Haarlem, waren aangehouden, werd in de auto een vuurwapen en bijbehorende munitie aangetroffen en in beslag genomen. De 26-jarige bezitter van het vuurwapen werd voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld; terwijl de beide andere mannen na verhoor werden heengezonden.

* SNELHEIDSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeershandhaving) hield maandagmiddag op de Laan op Zuid een snelheidscontrole. Tussen kwart over één en half drie gingen 61 van de in totaal 588 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/uur in plaats van '50'.

* VROUW BEROOFD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Maandagmorgen om tien uur werd in de Haydnstraat een daar lopende 54-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel beroofd van haar schoudertas, met daarin ruim tweehonderd euro. Het slachtoffer werd, toen zij uit het Haydntunneltje kwam, plotseling belaagd door een knaap met een bromfietshelm op, die de tas van haar schouder trok, ermee wegrende naar een tweede knaap, die op een bromscooter stond te wachten. Op de brommer ging het tweetal er vervolgens met hun buit vandoor.
* FIETSENKERKHOF IN DE TUIN
VLAARDINGEN - Maandagmorgen stelde politiepersoneel van het Bureau Vlaardingen (district Waterweg) bij een 84-jarige bewoner van de Bilderdijkstraat een onderzoek in diens tuin in. Aanleiding was een melding dat de bejaarde man regelmatig liep te slepen met fietsen. In de tuin stond een waar fietsenkerkhof, waarbij het merendeel van de fietsen als wrak kon worden bestempeld. Van twee in iets betere staat verkerende fietsen kon de eigenaar kon worden achterhaald.
Mede gezien het feit dat de bejaarde Vlaardinger een zeer verwarde indruk maakte werd, na overleg met een Officier van Justitie, geen proces-verbaal opgemaakt. Het fietsenkerkhof werd vervolgens geruimd, waarbij het merendeel van de fietsen zal worden vernietigd.