NMBS

17/07/03

Nachttreinen na vuurwerk feest Koning Albert II

Dit jaar duurt de nationale feestdag twee dagen! Naar aanleiding van het tienjarig koningschap van Z.M. Koning Albert II duren de festiviteiten van zondagmorgen tot maandagavond. De NMBS legt na afloop van de apotheose zeven nachttreinen in om iedereen veilig thuis te brengen. Ze vertrekken in Brussel-Centraal op dinsdagmorgen 22 juli om 1.30 uur, na het afsluitende vuurwerk.

De nachttreinen gaan alle windrichtingen uit: Antwerpen, Hasselt, Gent en verder naar Oostende en Kortrijk, Namen, Charleroi, Doornik en Luik. Ze vertrekken telkens om 1.30 uur vanuit Brussel-Centraal en houden tien minuten vroeger of later (al naargelang de richting) ook in Brussel-Zuid halt. Daar pikken ze de feestgangers op die het concert "van A tot Z" op het nabijgelegen Poelaertplein bijwoonden. Volgens de planning zal iedereen ten laatste om drie uur zijn station van bestemming hebben bereikt (gedetailleerde dienstregeling hieronder).

Wie voor de trein kiest, heeft alvast geen file- en parkeerproblemen en geraakt achteraf veilig thuis. Voor het evenement kan de reiziger gebruik maken van het weekendbiljet, dat ook geldig is voor de terugreis met de nachttreinen. Dit heen- en terugbiljet biedt 40% korting voor alleenreizende klanten. In een kleine groep geniet de tweede tot de zesde reiziger elk 60% korting, op voorwaarde dat de groep samen reist op de heen- en terugreis.

Geïnteresseerde klanten kunnen zich informeren via www.nmbs.be, telefonisch op het nummer 02/528.28.28 of in de betrokken stations.


© 2003 NMBS