Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 22 juli 2003

ArboNed en TPG committeren zich aan verzuimreductie van 11%

Op vrijdag 18 juli 2003 heeft ArboNed een prestatiecontract met TPG ondertekend. Deze officiële ondertekening betekent een hernieuwde samenwerking met een duidelijk doel: het realiseren van een verzuimreductie bij TPG van 11% binnen twee jaar. Om dit resultaat te kunnen behalen, hebben ArboNed en TPG afspraken gemaakt waarbij beide partijen investeren in medewerkers van ArboNed.

TPG en ArboNed werken vijf jaar samen. Dat de beide partijen tevreden zijn over deze samenwerking blijkt uit de verlenging van het contract. De komende twee jaar zetten beide organisaties zich nog meer in om het verzuim te reduceren van 5,4% in 2003 naar 4,8% in 2005. Om dit doel te bereiken investeren TPG en ArboNed samen in de verdere ontwikkeling van de aanpak van arborisico's. Het gaat hierbij onder andere om het verzorgen van gerichte opleidingen voor bedrijfsartsen en reïntegratieverpleegkundigen van ArboNed die exclusief voor TPG werkzaam zijn. De investering bestaat uit een bedrag van E 400.000,--. Bij het behalen van de doelstelling met betrekking tot het reduceren van het verzuim in 2005 ontvangt ArboNed een bonus.

Om klanten als TPG optimaal van dienst te kunnen zijn heeft ArboNed een aparte, landelijk opererende business unit opgericht. Binnen deze business unit staan drie items centraal, namelijk de levering van maatwerk, werken als 'semi interne arbodienst' en klantenteams die voor één klant werkzaam zijn. Dit laatste is de reden dat zowel TPG als ArboNed investeren in de medewerkers van ArboNed. Ook zijn er afspraken gemaakt over prestatie-indicatoren voor zowel het proces als de kwaliteit van de dienstverlening van ArboNed. De indicatoren lopen uiteen van tijdige informatie inwinning bij ziekmelding tot communicatie over veranderingen van functies of informatiekanalen binnen de beide organisaties.

De ondertekening van het contract vond plaats op vrijdag 18 juli 2003 bij ArboNed. Namens ArboNed was de heer mr. A.H.M. Stam (algemeen directeur ArboNed N.V.) aanwezig. Namens TPG zette de heer drs. G.T.C.A. Aben (directeur Personeelszaken Nederland) de handtekening.

ArboNed N.V. is een landelijk opererende arbodienst: een adviseur op het gebied van arbeid en gezondheid. ArboNed heeft circa 60.000 klanten met samen meer dan 1,1 miljoen werknemers.

Noot voor de redactie (