Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 22-07-2003
Recherche Bijstand Team Meppel zoekt getuigen Ernest Zinsmeyer 06 22662875

MEPPEL Het Recherche Bijstand Team dat de zaak onderzoekt waarbij een 23-jarige vrouw het slachtoffer is geworden van een poging tot verkrachting en een beroving, waarbij ze bewusteloos na een wurging in het water van het Mallegat is terechtgekomen, is op zoek naar enkele getuigen.
De vrouw was na een avondje uit na de eerste Meppeldag, in de vroege ochtend van vrijdag 11 juli jl. rond halfvijf op zoek naar haar auto.

Doordat ze ter plaatse niet goed bekend was sprak ze een man van middelbare leeftijd aan om haar de weg te wijzen. Deze man is met haar meegelopen, waarna ze uitkwamen op de hoek van de Grote Akkerstraat en de Nieuwe Kerkstraat. Terwijl ze daar op de hoek stonden kwam de dader aanlopen vanuit de Kleine Akkerstraat. De dader is verder met het slachtoffer meegelopen en de man die eerst had geholpen met zoeken is de Nieuwe Kerkstraat ingelopen. De twee mannen hebben met elkaar gesproken waardoor het slachtoffer het vermoeden kreeg dat de beide mannen elkaar kenden. De politie wil graag in contact komen met deze man, die de dader heeft gezien en hem wellicht kan herkennen. Het signalement van deze belangrijke getuige luidt: Een man van ongeveer 50 jaar met achterover gekamd donker haar dat aan de zijkanten grijs was. Hij is ongeveer 1.70 m lang en had een normaal postuur. Hij droeg donkere kleding, vermoedelijk een vest.

Het slachtoffer is vervolgens met de dader meegelopen naar de parkeerplaats aan de Kifhoek, waar haar auto geparkeerd bleek te staan. Daar vond de poging tot verkrachting plaats en de beroving. De vrouw, die zich hevig verzette, is daarbij geslagen en de dader heeft geprobeerd haar te wurgen. Uiteindelijk is ze bewusteloos in het water van het Mallegat, direct achter de parkeerplaats, terechtgekomen.

Een getuige die daar op dat moment zijn hond uitliet, en met wie de politie heeft gesproken, heeft de vrouw uit het water geholpen. Deze getuige heeft kort na het gebeuren twee stelletjes op de parkeerplaats aan de Kifhoek in een auto zien stappen en wegrijden. Het ene stel, een man en vrouw van midden twintig, is weggereden in vermoedelijk een grijze Opel Vectra. Het andere stel, iets ouder, is ongeveer twee minuten later weggereden in een personenauto met dieselmotor, vermoedelijk een VW. De politie wil ook graag dat deze mensen contact opnemen omdat zij mogelijk informatie hebben die voor het politieonderzoek belangrijk is.
Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met het telefoonnummer van de politie, 0900 8844.

In deze zaak is vorige week een 35-jarige man aangehouden. Hij zit nog vast en het RBT werkt inmiddels met 19 mensen aan dit onderzoek. Naast de hiervoor genoemde getuigen wordt iedereen die informatie heeft over deze ernstige zaak, voor zover die nog niet aan de politie is doorgegeven, uitgenodigd om ook contact op te nemen via telefoonnummer 0900 8844.