Algemene Inspectiedienst (AID)

AID neemt illegale fuiken in beslag
Kerkrade, 22 juli 2003

Op maandag 21 juli jl. heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in de Spiegel- en Blijkpolderplas in Nederhorst den Berg, 22 illegaal geplaatste fuiken in beslag genomen. Enkele oplettende sportduikers hadden bij toeval een aantal van deze fuiken aangetroffen en meldde dit via het meldpunt AID op internet.

Naar aanleiding van deze melding is door een AID-controleur ter plaatse een onderzoek ingesteld waarbij de zogenaamde schietfuiken werden aangetroffen, waarvan de mazen te nauw waren en die geen verplichte ontsnappingsringen hadden. In de fuiken werd een flinke hoeveelheid aal en schubvis aangetroffen, die onmiddellijk ter plaatse werd teruggezet in de natuur.

Sinds begin dit jaar kan via het meldpunt AID, dat is te vinden op de AID internetpagina (www.aid.nl), melding worden gedaan van iets waartegen de AID actie zou kunnen ondernemen. In geval een urgente melding kan deze rechtstreeks worden gedaan bij de AID-meldkamer telefoon: 045-5466222, die 24 uur te bereiken is.

Alleen voor de media. Met vragen en opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot de persvoorlichter van de Algemene Inspectiedienst, tel. 045 - 5466223, of 06 - 21522449.