Utrecht, 9.15 uur

Utrecht 23-7-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Hennepactie
UTRECHT - Bijna 12.000 plantjes, vijf volle vuilniszakken henneptoppen en elf aanhoudingen. Dat was het resultaat van een hennepactie in politiedistrict Utrecht noord.
De politie controleerde dinsdag woningen aan de Heringastraat, Fortlaan en Orinocodreef op de aanwezigheid van hennepkwekerijen. Op alle locaties werden hennepkwekerijen aangetroffen. Op één kwekerij na bleek in alle gevallen de stroom illegaal afgetapt, waarop de elektriciteitsmaatschappij de stroom naar deze woningen heeft afgesloten. Alle planten en accessoires zijn inbeslaggenomen, sommige goederen zijn ter plekke vernietigd.

Verdachte beroving aangehouden
UTRECHT - Enkele jongens zouden dinsdagavond rond 22.00 uur bij de bussluizen op de Furkabaan auto's proberen te beroven. Toen de politie ter plaatse kwam, probeerde een jongen die aan het signalement voldeed weg te rennen. De politie hield de 13-jarige jongen aan. De jongen is ingesloten.

Rijden zonder rijbewijs
UTRECHT - Bij het zien van de politie op de Humberdreef probeerde een automobilist kort na middernacht in de nacht van dinsdag op woensdag zich uit de voeten te maken. Op de Voortrekkersdreef stopte de bestuurder en rende weg. De politieagenten waren echter sneller en hielden de 28-jarige inwoner van Utrecht aan. Hij verklaarde geen rijbewijs te hebben. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.