Politie Flevoland

Kind om het leven gekomen bij ongeval

Swifterbant 23-7-2003 - Een 12-jarige jongen uit Swifterbant is dinsdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Biddingweg. Vijf anderen, waaronder drie kinderen, raakten gewond.

Een 30-jarige automobilist uit Lelystad wilde vanaf de Wisentweg de Biddingweg oversteken en heeft waarschijnlijk een auto, bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Swifterbant, over het hoofd gezien. De vrouw uit Swifterbant raakte de voorbumper van de Lelystedeling en kwam op de linker weghelft terecht. Daar kwam ze in botsing met een tractor, bestuurd door een 42-jarige man uit Heerde, die uit tegenovergestelde richting kwam. Door deze botsing schoot de auto een aantal meters door en kwam voor een sloot tot stilstand.

Een 12-jarige jongen uit Swifterbant overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De overige passagiers van de vrouw (een 37-jarige vrouw, een meisje van 10, en twee jongens van 9 en 11 jaar, allen uit Swifterbant) raakten gewond. De 9-jarige jongen is per traumahelicopter overgebracht naar het VU in Amsterdam. Zijn toestand werd woensdagochtend nog zeer kritiek genoemd. De anderen zijn per ambulance overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt.

De 30-jarige bestuurder uit Lelystad is per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Na controle mocht hij weer naar huis. Zijn passagiere en de tractorbestuurder bleven ongedeerd. De betrokkenen en hun familie zijn opgevangen door Burau Slachtofferhulp. De kruising is enige tijd afgesloten geweest.