RESEARCH PHARMACEUTICALSERVICE

ReSearch Pharmaceutical Services en Covidence gaan samenwerken

ReSearch Pharmaceutical Services (RPS), Inc. en Covidence gaan een wereldwijd samenwerkingsverband aan

Philadelphia, VS, en Frankfurt, Duitsland, July 23 /PRNewswire/ -- Om hun klanten wereldwijd van dienst te kunnen zijn, kondigen Covidence en RPS een uitgebreid samenwerkingsverband aan, dat hen in staat zal stellen gezamenlijk wereldwijde klinische ontwikkelingsprogramma's tot uitvoering te brengen.

Deze overeenkomst, getekend op 1 juni 2002, biedt de klanten een enkel contactpunt, projectteams onder wereldwijde SOP's, project-specifieke werkplannen en wereldwijd project-management opererend vanuit de VS of Europa, zodat de klant maximale flexibiliteit wordt geboden.

Als gevolg van de verwachte toename van de vraag van de klanten van de beide bedrijven in respectievelijk de VS en Europa naar wereldwijde faciliteiten, zijn RPS en Covidence dit samenwerkingsverband aangegaan om snel internationale klinische onderzoeken te kunnen opzetten en wereldwijde gegevenscentra-faciliteiten te kunnen bieden.

Het samenwerkingsverband heeft geen invloed op het eigenaarschap van de betrokken bedrijven en zal in geen enkel gebied waar de beide bedrijven actief zijn beperkingen opleggen aan specifieke aanbiedingen aan hun bestaande of toekomstige klanten.

In tegenstelling tot andere samenwerkingen worden bij dit samenwerkingsverband toeslagen op door het partnerbedrijf verleende diensten uitgesloten, zodat de klant ten volle van deze samenwerking zal kunnen profiteren.

Deze samenwerking gaat uit van flexibele en op de specifieke situatie toegesneden gezamenlijke werkplannen, die de klant een gedetailleerd inzicht bieden in hoe projecten worden uitgevoerd, waar ook ter wereld.

'Covidence, met zijn ruim 20 succesvolle offertes aan zowel de EMEA als de FDA, met zijn grondige kennis van de van toepassing zijnde voorschriften voor klinische onderzoeken in vrijwel alle gebieden die gewoonlijk gebruikt worden voor het uitvoeren van klinische onderzoeken, vormde voor RPS de ideale partnerkeuze', aldus Luc Opsomer, Algemeen directeur van Covidence. 'Het combineren van onze activiteiten en de uiteenlopende behoeften van onze klanten vormen een unieke kans voor onze beide bedrijven. Hoewel er bij het uitvoeren van klinische onderzoeken in verschillende delen van de wereld veel punten van overeenkomst zijn, overwegen toch nog altijd de verschillen; mondiaal uniform klinisch onderzoek moet nog werkelijkheid worden.'

Dan Perlman, Algemeen directeur/President van RPS, voegt daaraan toe, 'Het door RPS gehanteerde PRO-model, met zijn zeer flexibele aanpak van klinische onderzoeken op het westelijk halfrond en zijn efficiënte methoden voor het werven van medewerkers, vormt een prachtige aanvulling op de uitgebreide werkervaring op het oostelijk halfrond die Covidence aan het samenwerkingsverband bijdraagt. De belangrijkste factor voor het behalen van wereldwijd succes ligt in het vermogen van een organisatie om in de praktijk opgedane knowhow te combineren met begrip van de gecompliceerdheid en de verscheidenheid van de menselijke factoren en regelgeving op de beide halfronden.'

Informatie over RPS

RPS (ReSearch Pharmaceutical Services, Inc.), een bedrijf dat het eigendom is van de werknemers, is de eerste Pharmaceutical Resource Organisation (PRO) in de farmaceutische / biotechnologische bedrijfstak. RPS biedt innovatieve en op de specifieke situatie toegesneden oplossingen om bedrijven te helpen met het beheer en de uitvoering van hun programma's voor het klinisch onderzoek van geneesmiddelen.

Informatie over Covidence

Covidence is een organisatie in privé-eigendom met als activiteiten dienstverlening op het gebied van klinische ontwikkeling. Het bedrijf is reeds 20 jaar actief en is gespecialiseerd in regionale en mondiale projecten, variërend van Fase I- tot Fase IV-onderzoeken en registratieprocedures over de hele wereld. Covidence biedt ook ongeëvenaarde kennis op het gebied van klinisch gegevensbeheer in zowel de Oracle Clinical- als de Clintrial-omgeving.

Albert E. Boylan, Vice-president, RPS, Inc., +1-215-540-0700 of aboylan@rpsweb.com; Luc Opsomer, MD, MBA, Algemeen directeur, Covidence GmbH, +49 (6196) 77 09-0 of luc.opsomer@covidence.com; of Media & Marketing Contactpersoon: Sean P. Quinn, Directeur Corporate Marketing, RPS, Inc., +1-215-540-0700 of squinn@rpsweb.com Website: http://www.rpsweb.com


23 jul 03 15:45