Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 23-07-2003
Persberichten woensdagmiddag 23 juli 2003 perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Aanhouding Assenaren gewapende overval

ASSEN Gisteravond heeft de politie in Assen in samenwerking met politie Groningen en een arrestatieteam vier Assenaren aangehouden. De Assenaren, leeftijden 18, 20 en 2 van 21 jaar, worden verdacht van een gewapende overval op een bedrijf in Groningen. Onderzoek volgt.

Verdachte poging inbraak aangehouden

ASSEN Afgelopen nacht is een 29-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden in verband met poging tot inbraak in een sigarenzaak aan de Rolderstraat. Ter plaatse bleek dat de man getracht had om met behulp van een putdeksel drie ruiten van de zaak in te gooien. Deze raakten beschadigd doch het lukte de man niet om ze in te gooien waarna hij verdween. Surveillerende agenten zagen een man wegsprinten die aan het opgegeven signalement voldeed via de Menning naar de Rolderstraat. Na enige tijd zoeken in de omgeving werd de man in de bossages aangetroffen van de Poststraat en aangehouden. De man, Iraanse nationaliteit, verbleef hier illegaal.

Snelle bestuurder auto met aanhangwagen bekeurd

GIETEN In verband met een melding van een met hoge snelheid rijdende Duitse bestelbus, rijdende over de A28 ter hoogte van Fluitenberg, met daarachter een aanhanger gekoppeld, werd door de politie hier naar uitgekeken. De combinatie werd later op de N33 ter hoogte van het verkeersplein Gieten rijdende aangetroffen met een snelheid van 154 km/u. Na overleg met justitie werd een geldboete van 750 opgelegd die direct afgerekend moest worden. De Duitse bestuurder voldeed aan deze verplichting.

Schutter familieruzie aangehouden

HOOGEVEEN Tijdens een familieruzie afgelopen maandagavond in een woning aan de Mortonhof heeft een 23-jarige man in de woning van zijn schoonfamilie met een gasdrukpistool op zijn 49-jarige schoonvader geschoten. De man werd aan zijn oog verwond door het pistool waar geen kogels of iets dergelijks uitkomen. Hij kon het wapen afpakken waarna de dader de benen nam. Na behandeling in het ziekenhuis kon de man huiswaarts keren. De dader meldde zich gistermiddag vrijwillig bij het bureau in Hoogeveen waarna hij werd aangehouden en ingesloten. De man is in verzekering gesteld.

Dierenmishandeling

MEPPEL In het dierenparkje in de Oostermoer trof men vanmorgen twee dode kippen in het hok aan. Opvallend was dat de dieren geen verwondingen hadden of dat ze bijvoorbeeld aangevreten waren. De beesten waren boven op elkaar in het hok gelegd. Getuigen van deze mogelijke mishandeling kunnen bellen met 0900-8844.

Graffitispuiter aangehouden

EMMEN Na aanleiding van een melding van graffitispuiters op het viaduct aan de Nieuw Amsterdamsestraat met de Rondweg trof de politie een 14-jarige jongeman uit Emmen aan die er direct op de fiets vandoor ging. Een andere surveillanceauto wist de jongen op de Nieuw Amsterdamsestraat aan te houden. In verband met zijn leeftijd zal een HALT-proces verbaal opgemaakt worden en moet de jongen het schadebedrag voor het schoonmaken van het viaduct, 250, betalen.