Politie Zaanstreek-waterland



14:41 22-JUL-03
loc.: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Inbraak in bedrijf

Bij een inbraak in een bedrijf zijn ondermeer een aanhangwagen met daarop 16 meter geel geschilderde steiger, een hogedrukreiniger en een laptop gestolen. Dit gebeurde tussen maandag- en dinsdagmiddag. Men kwam binnen door een roldeur te forceren.

16:26 22-JUL-03
loc.: PURMEREND, PUNTMOSSTRAAT
ZUIDERWOUDE, ZUIDERWOUDER DORPSSTRAAT
Daders overlopen bij woninginbraken
Door middel van het forceren van een raam aan de achterzijde, is dinsdagmiddag omstreeks 16.20 uur ingebroken in een woning. De politie werd gewaarschuwd door buurtbewoners, nadat een drietal mannen zich verdacht bij de woning hadden opgehouden. Getuigen meldden dat het ging om drie mannen met een Zuid-Europeese/ Noord-Afrikaans uiterlijk, waarvan twee van tussen de 20 en 30 jaar, een met een slissend Marokkaans accent en de ander dikkig, en een iets oudere man met een ringbaardje, een witte blouse met horizontale en verticale strepen en een pukkel midden op het voorhoofd. Eén van de drie knoopte een praatje aan met een groepje jongeren dat op het pleintje bij de Puntmosstraat stond en stelde daarbij ook vragen over de bewoner van de betreffende woning. Vervolgens liepen de drie, na aangebeld te hebben, naar de achtertuin. Omdat de jongeren het niet helemaal vertrouwden, gooide één van het een steen tegen de muur van de woning waardoor de mannen schrokken en even later wegliepen in de richting van het station aan het Beatrixplein. Zij zouden vervolgens zijn weggereden in een grijs/groene, oud model auto.
De politie stelde in de omgeving een onderzoek in en hield op de N247 verdachten aan omdat zij voldeden aan het signalement. Bij confrontatie met getuigen bleken zij echter niets met de inbraak van doen te hebben.
Bij een inbraak in Zuiderwoude maandagmiddag werd de dader door de 42-jarige bewoonster overlopen. De vrouw kwam rond 17.50 uur thuis toen zij in de achtertuin geritsel hoorde. Toen zij om het huis heen naar achteren wilde lopen, zag zij via de andere zijde een rond de 27-jarige, blanke man wegrennen. Deze man was ongeveer 1.80 m lang met een gebruinde huidskleur, donker haar en droeg een lichtblauw T-shirt en een
blauwe rugzak. Ondanks dat de vrouw de achtervolging inzette door achter de lintbebouwing gelegen weilanden, waarbij ze tevens twee keer over een sloot sprong, kon de man ontkomen. Hij reed uiteindelijk in een rode Honda Civic weg in de richting van Amsterdam. Aan de achterzijde van de woning was een raam ingeslagen en er werden een digitale camera, geld en sierraden gestolen. Een zoektocht in de omgeving door gewaarschuwde agenten leverde niets op.



Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-230703



01:10 23-JULI-03
ZAANDAM, DIVERSE LOCATIES

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

In de nacht van maandag op dinsdag werden in Zaandam drie drankrijders van de weg gehaald. Een drankrijder, een 44-jarige man uit Amsterdam moest zijn rijbewijs inleveren omdat het resultaat van de ademtest ver boven de toegestane alcohollimiet uitkwam (630 ug/l). De man werd rond één uur op de Weer aangehouden. Even later werd op de Provincialeweg een 45-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden. De vrouw had behalve alcoholhoudende drank ook medicijnen geslikt. Een combinatie van drank en medicijnen kan de rijvaardigheid zeer sterk beïnvloeden. Omdat de vrouw er op het politiebureau niet in slaagde een blaastest af te leggen, werd door een politiearts bloed afgenomen. De automobiliste kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal. Op de Albert Heijnweg werd rond vier uur 's morgens een 39-jarige man uit Zaandam aangehouden. Hij had een alcoholgehalte van 375 ug/l. Het was de tweede keer in twee jaar tijd dat de man met drank op achter het stuur werd betrapt. De man kreeg een rijverbod van enkele uren, een boete en een proces-verbaal.

08:-10:20/11:15-12:00 22-JULI-03
WORMERVEER/ ZAANDAM,PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
21:00-22:00
WORMERVEER, PROV WEG WESTZAAN-WESTGRAFTDK
Snelheidscontrole
Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (70 km per uur) werden bestuurders in Wormerveer en Zaandam dinsdagochtend op snelheid gecontroleerd. Tussen acht en tien uur vond een mobiele snelheidscontrole plaats in Wormerveer. Hier reed 13% van alle weggebruikers, uit de richting van Zaandam, te hard. De hoogste snelheid bedroeg 116 km per uur. In Zaandam werd tussen elf en twaalf uur gecontroleerd. Het overtredingspercentage was een stuk lager, 5% van de bestuurders die uit de richting van Wormerveer kwamen, reed te hard. De hoogste snelheid bedroeg 100 km per uur. Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen en op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (beide N246) werd in Wormerveer en Assendelft gecontroleerd. In de ochtend werd in Assendelft gecontroleerd en in de avond in Wormerveer. In Assendelft (80 km per uur) hield 4% van de bestuurders die in de richting van de watertoren reden, zich niet aan de snelheid. In Wormerveer reed, van alle bestuurders die uit de richting van Westzaan kwamen, 6% harder dan de toegestane 100 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 132 km per uur.



---- --