Ingezonden persbericht


AAN: Kunstredactie/Uitgaansagenda

24, 25 en 26 juli - De zesde editie van het literair botanische festival Dichters in de Prinsentuin

Deze zomer een festival met poëzie, beeldende kunst en muziek in Emmen, Groningen en Leeuwarden.

Deze zomer vindt in Noord-Nederland voor de zesde maal het driedaagse literair botanische openluchtfestival Dichters in de Prinsentuin plaats. De voorbereidingen zijn inmiddels volop in gang en dit jaar belooft het weer een prachtig festival te worden. Op de eerste dag van het festival rijdt een touringcar met dichters, beeldend kunstenaars en muzikanten naar de steden Emmen en Leeuwarden waar samen met plaatselijke dichters mini-edities van het festival verzorgd zullen worden. Het grootste deel van het festival speelt zich echter nog altijd af in de stad Groningen. Naast de vaste voordrachten van dichters in de tuin van de Prinsenhof is er onder andere een tentoonstelling in galerie Niggendijker met onder meer werk van Marije Langelaar en Mark Manders, Jan Fabre, Vincent Bruijns en studenten van de Rietveld Academie.

Op de zomeravond van zaterdag 26 juli wordt het festival feestelijk afgesloten. Het Stadsparkpaviljoen (Groningen) vormt dan het decor voor een feest vol dichters, muzikanten, videokunstenaars en dansende bezoekers. Laat u voorlezen door een dichter terwijl u romantisch in een bootje over het water drijft.

Naar aanleiding van de succesvolle bloemlezing Poëtisch Groningen wordt in samenwerking met Athena's Boekhandel en Uitgeverij De Kleine Uil een literaire wandeling door de stad Groningen georganiseerd. De wandelaar krijgt een stad achter de stad te zien, vol spannende anekdotes over de literaire geschiedenis van Groningen.

De lijst is nog niet compleet, maar de volgende mensen hebben inmiddels toegezegd:

Mowaffk Al-Sawad, Joost Baars, Arjen Bakker, Maria Barnas, Hidde Boersma, Piter Boersma, Liesbeth Cavé, Maria van Daalen, Daniël Dee & de M.d.k.l.nk.r.s., Job Degenaar, Trudy Dijkshoorn, Bart FM Droog, Elmi Ducaale, Eddy Flohr (alias de Spade), Sieger M. Geertsma, Gewassen, Wouter Godijn, Petra Else Jekel, Hassan Golbang Khorasani, Willem Groenewegen, Peter de Groot, Karel ten Haaf, Kees van der Hoef, Annemieke Houttuin, Remco Kapinga, Ruud Knook, Elmar Kuiper en de Zoete Hanen, Gertjan Laan, Edwin Lotz, Martijn Mertens, Peter Middendorp, Thomas Möhlmann, Emmie Muller, Jan Atze Nicolai, Ronald Ohlsen, Coen Peppelenbos, Johan Pol, Guillaume Pool, Ineke Riem, Hannie Rouweler, Suze Sanders, Marcus Schook, Rense Sinkgraven, Albertina Soepboer, Ina Sousa, Meindert Talma, Frank Tazelaar, Wim van Til, Leonieke Toering, Andries Toornsma, Jabik Veenbaas, Erik Verhaar, Abe de Vries, Matty de Vries, Nyk de Vries, Victor Vroomkoning, Sjef Weller, Nina Werkman, Willem Jan van Wijk, Guido van der Wolk en Henk van Zuiden.

Tijdens het festival is er tegen kostprijs een mooi vormgegeven bloemlezing met werk van deze dichters verkrijgbaar. Dit boekje wordt uitgegeven door het literaire tijdschrift Krakatau.

Waar en wanneer:

Donderdag 24 juli, het Noorder Dierenpark, Emmen - De Koperen Tuin, Leeuwarden

Vrijdag 25 en zaterdag 26 juli, De tuin van De Prinsenhof, Groningen. Zaterdagavond 26 juli, groot multimedia eindfeest in het Stadsparkpaviljoen te Groningen.

Toegang: gratis (m.u.v. het eindfeest en de toegang tot het Noorder Dierenpark)

Organisatie: Tsead Bruinja, Daniël Dee, Sanne Kanis, Ronald Ohlsen, Anton Scheepstra, Wimer van der Veen en Elco van der Wilt.



Ingezonden persbericht