Eemland zuid 08.30 uur

Utrecht 24-7-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Onder invloed
AMERSFOORT In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 juli werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.00 uur zagen politiemensen een automobilist over de Ariane rijden. De man viel op doordat hij zeer langzaam reed en bleef remmen in de bocht. Bij controle van de bestuurder, een 43-jarige man uit Amersfoort, bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 400 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Automaatkraker
AMERSFOORT Op woensdag 23 juli werd een man aangehouden nadat hij een speelgoedautomaat had opengebroken.

Rond 14.15 uur zag een passant dat de Kiddyrider (speelgoedautomaat voor kinderen) voor een winkel aan het Sint Jorisplein was opengebroken. Zij meldde dit bij het personeel van de winkel. Zij constateerden dat het geld uit de Kiddyrider was gestolen. Een ander getuige meldde zojuist een man met een t-shirt vol met kleingeld te hebben zien lopen.

Aan de hand van het signalement hielden politiemensen de verdachte, een 25-jarige man uit Amsterdam, even later aan op de Stationsstraat. Hij bleek het kleingeld inmiddels al te hebben gewisseld. De verdachte is in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.