Ingezonden persbericht


BT LEVERT WAN AAN DUITS MINISTERIE VAN FINANCIËN

Amsterdam, 24 juli 2003 - BT gaat het nieuwe Wide Area Network (WAN) van het Bundesfinanzministerium (BFM) exploiteren. Het Duitse ministerie van Financiën gunde de aanbesteding aan projectcoördinator CC CompuNet, dat het volledige netwerkbeheer en alle datadiensten uitbesteedt aan BT. Met het vijfjarige contract is een bedrag van 25 miljoen euro per jaar gemoeid. BT levert BFM een Virtual Private Network met volledig beheerde en beveiligde datadiensten. De bandbreedte, beschikbaarheid en robuustheid van het nieuwe netwerk zijn aanzienlijk groter dan die van het bestaande netwerk. Daarnaast implementeert BT oplossingen voor facturering, rapportage en boekhouding.

Het VPN van BT vervangt het huidige Frame Relay-netwerk met huurlijn- en inbeltoegang. Aan dit netwerk zijn talloze afdelingen van het ministerie verbonden, van douanekantoren tot regionale administratiekantoren. De in totaal duizend locaties worden straks samengebracht in drie nieuwe VPN's. Deze worden vervolgens in stervorm gekoppeld aan een kern-VPN van BT dat de belangrijkste BFM-locaties met elkaar verbindt. De migratie naar het nieuwe netwerk moet in juli 2004 zijn afgerond.

Over BT
BT richt zich op ICT-dienstverlening en telecommunicatie voor de grootzakelijke markt. BT biedt een wereldwijd geharmoniseerd portfolio van diensten op het gebied van applicatiehosting- en beheer, bandbreedte, broadcasting, data-VPN's, internet, voice en consulting. Daarnaast verzorgt BT oplossingen op het gebied van e-business, e-CRM, mobility, desktopbeheer, security en connectivity. BT beschikt internationaal over tientallen datacenters en levert wereldwijd netwerktransport. BT Nederland is sinds 1989 actief en is onderdeel van BT Global Services.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht