Ingezonden persbericht

WEBMETHODS BENOEMD KEITH DEANE TOT NIEUWE SENIOR VICE PRESIDENT EN ALGEMEEN MANAGER EMEA

Voormalig BEA kopstuk aan het hoofd van alle activiteiten binnen EMEA bij webMethods

AMSTERDAM en FAIRFAX, Va. - 24 juli 2003 - webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van integratiesoftware, maakt de benoeming bekend van Keith Deane als senior vice president en algemeen manager van Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA), verantwoordelijk voor alle webMethods operaties binnen de EMEA markt.

In deze rol zal de heer Deane werken aan een verdere uitbreiding van het marktaandeel, groei van de opbrengsten en het uitbouwen van relaties met strategische partners. De heer Deane is bekend met de groeiende vraag van Europese organisaties naar een flexibele, schaalbare en ondernemingsbrede integratieoplossing. Hij zal zijn kennis en ervaring inzetten om (potentiële) klanten van webMethods te wijzen op de voordelen van het integreren van hun bedrijfsprocessen met een bewezen, op standaarden gebaseerd integratieplatform. Voordat de heer Deane in dienst trad van webMethods was hij twee en een half jaar lang werkzaam als vice president en algemeen manager Noord Europa bij BEA Systems.

De heer Deane brengt ruime marketing- en verkoopervaring mee op het gebied van informatietechnologie, gerelateerd aan business intelligence, database technologie, B2B integratie en procesmanagementsoftware. Tevens heeft de heer Deane ruime ervaring met het succesvol opzetten en managen van Europese activiteiten voor diverse Amerikaanse software ondernemingen.

"webMethods heeft de juiste producten, mensen en partners om de markt voor integratiesoftware te domineren," aldus de heer Deane. "Het webMethods Integratie Platform is zonder twijfel de meest krachtige en complete integratieoplossing op de markt. Het levert klanten een tastbaar en snel rendement op de IT investeringen (ROI). Ik zie er naar uit om de leidende positie van webMethods in de integratiesoftwaremarkt binnen EMEA verder uit te bouwen."

"Ik ben blij met Keith's beslissing om het managementteam van webMethods te komen versterken en ik kijk uit naar een nog snellere groei van de opbrengsten in Europa,"zegt Tom Erickson, senior vice president international, webMethods, Inc. "Zijn ruime ervaring met en kennis van de Europese integratiemarkt, maken een nog sterkere relatie mogelijk met onze groeiende Europese klantenkring."

Over webMethods

webMethods, Inc (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende onafhankelijke aanbieder van integratiesoftware en levert het meest complete platform voor ondernemingsbrede integratie, inclusief volledige ondersteuning van 'Enterprise Webservices'. webMethods zorgt voor een koppeling tussen bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases, webservices en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de grenzen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Hierdoor kunnen bedrijven kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen. webMethods stelt haar klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. De onderneming heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. webMethods bedient wereldwijd meer dan 925 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven als Philips, DSM, Ahold, Organon, Casema, Sonofon, Norfolkline, Becton D., Bank of America, Citibank, Dell, Eastman Chemical Company en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn Accenture, AMS, BMC Software, BroadVision, Cap Gemini Ernst & Young, CSC, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, Atos KPMG Consulting, SAP AG and Siebel Systems.