Politie Hollands Midden
Datum: 24 juli 2003

(

Politie houdt verdachte van straatroof aan Leiden

De politie hield op woensdag 23 juli rond 21.00 uur op de Boommarkt een 29-jarige man uit Leiden aan. De man werd er van verdacht rond 18.30 uur van een 25-jarige vrouw uit Leiden geld te hebben geroofd. Dit gebeurde toen de vrouw bij een bank aan de Breestraat geld pinde. Op het moment dat de geldautomaat het geld gaf, pakte de inmiddels genaderde man snel het geld. De vrouw pakte eveneens het geld, maar de man bleek sterker. Uiteindelijk lukte het de man om op een fiets weg te komen. De vrouw deed onmiddellijk bij de politie aangifte en verstrekte de politie een duidelijk signalement. Aan de hand van dit signalement wist de politie de man te vinden en aan te houden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Autobrand Leiden

Op donderdag 24 juli rond 04.00 uur werd brand ontdekt in een aan de Munnikenstraat geparkeerde Mercedes bestelauto. De brandweer bestreed het vuur. De auto brandde gedeeltelijk uit. De politie denkt aan brandstichting. Gevonden sporen wijzen in die richting. De politie neemt deze sporen mee in een vandaag te houden uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Mobieltjes weer terecht Gouda

Twee meisjes uit Gouda hebben hun mobieltjes die gestolen waren bij het zwembad de Tobbe op zondag 20 juli. De 13 en 14 jarige meisjes hadden aangifte gedaan van diefstal van hun telefoons. Door onbekenden waren de sleutels van hun kluisje waar ze hun mobiel ingelegd hadden gestolen. Na politieonderzoek bleek dat te gaan om twee Gouwenaren van 12 en 13 jaar. Zij zijn aangehouden en bekenden de diefstal. De toestellen waren inmiddels verkocht aan twee plaatsgenoten van 36 en 42 jaar. Deze twee mannen zijn door de politie verhoord en de telefoontoestellen zijn inmiddels retour bij de eigenaressen. De politie maakt proces-verbaal op van het geheel.

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --