Partij van de Arbeid
Den Haag, 23 juli 2003

Vragen van het lid Kruijsen (PvdA) aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu

---

Bent u op de hoogte dat bij de gegevens die de belastingdienst aan IBS verstrekt geen rekening wordt gehouden met de regeling waarbij voor de bepaling van de huursubsidie het verzamelinkomen/belastbaar loon wordt verminderd met een zodanig bedrag alsof de aftrekposten die in 2000 nog van toepassing waren maar in het huidige belastingsstelsel niet meer voorkomen of verlaagd zijn, nog steeds gelden maar gedurende drie jaar in gelijke stappen worden afgebouwd naar nul, en dat deze correctie moet voorkomen dat aanvragers van huursubsidie financieel nadeel ondervinden van de belastingherziening 2001?

---

Bent u op de hoogte van het feit dat IBS werkt met gegevens van de belastingdienst waar deze afbouw van aftrekposten dus niet in is meegenomen?

---

Realiseert u zich dat dit betekent dat vele huursubsidiegerechtigden hierdoor minder huursubsidie ontvangen dan daar waar zij recht op hebben?

---

Gaat u hier wat aan doen? Zo ja, op welke wijze zorgt u er dan voor dat de afbouw in het meenemen van de in vraag 1 genoemde aftrekbare posten wel door IBS wordt meegenomen, bijvoorbeeld op basis van gegevens die reeds in voorgaande jaren door de belastingdienst zijn verstrekt en dus in de administratie van IBS aanwezig zouden moeten zijn?

---

Zo neen, waarom blijft het dan bij mooie woorden dat het nu wel goed zou verlopen met de verstrekking van de huursubsidie?

---
Tweede Kamer der Staten-Generaal
www.tweedekamer.nl

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.