Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem, 7 juli 2003

'Zo Lelijk als de Nacht'
Kom naar de spannende nachten in het Openluchtmuseum... als je durft!

's Avonds komen ze tot leven: de nach-telijke bewoners van het Openlucht-museum. Ze zijn eng, lelijk als de nacht én ze hebben heel wat op hun lever. Wil jij horen wat ze te vertellen hebben? Speur dan mee, terwijl een mysterieuze schemering valt over het donkere bos.

Tijdens de speurtocht ontmoet je allerlei vreem-de types en hoor je hele rare verhalen. Zo klinkt in een klein boerderijtje een onheilspellend geluid. Het wordt steeds sterker en zelfs de boer wordt er onrustig van. Er knaagt iets aan zijn geweten, of...wordt er iets anders ondermijnd?

Elders in het park hebben de neven Nevelsteen (uitvinders) een waarlijk revolutionair apparaat ontwikkeld om de menselijke geschiedenis te `lezen'. Maar of dit ook werkt, zal de praktijk moeten uitwijzen.

Maar, om alle verhalen te horen, moeten bezoekers wel wat doen, want `soort zoekt soort' en met schoonheden praten ze niet, die lelijkerds...Dus: verkleed je als heks, trol, spook of monster, maak jezelf onbeschrijfelijk afzich-telijk en kom naar het Nederlands Openlucht-museum. Wie dan nog steeds te mooi is, kan zich door de grimeurs laten omtoveren tot lelijkste van de nacht.

Voor vervoer is gezorgd, want met wat hulp van deskundige heksen maken kinderen een èchte heksenbezem. Vliegangst? Ook geen probleem. Stap dan in de ijzingwekkend knarsende tram en laat je rijden.

Wanneer?
Op donderdag 24 en 31 juli, en op donderdag 14 en 21 augustus van 20.00 tot 00.30 uur

Entreeprijs
Kinderen 4 t/m 12 jaar EUR 5,--, Volwassenen vanaf 13 jaar EUR 10,-- (inclusief alle activiteiten, parkeren én een ritje met de tram!) Vrienden van het Nederlands Openluchtmuseum hebben gratis toegang op vertoon van pas.

PS wilt u alle historische gebouwen bezoeken? Kom dan overdag tussen 10.00 en 17.00 uur als de lelijkerds zich verschuilen op diepgeheime plekken.

Picture

Contact info@openluchtmuseum.nl with questions or comments regarding this site.
Copyright 2002, Nederlands Openluchtmuseum Arnhem, BOF Inc. (Built on Fridays). All rights reserved.