Gemeente Heeze-Leende


Officiële heropening Dorpstraat

Op donderdag 24 juli a.s. zal wethouder F. Maas de Dorpstraat in Leende officieel heropenen. De Dorpstraat is in de afgelopen maanden gedeeltelijk (vanaf de Julianastraat tot de brug aan Zevenhuizen) heringericht.

De vernieuwde Dorpstraat is gedeeltelijk ingericht als 30 km zone. Hiertoe zijn enkele fysieke maatregelen genomen zoals het aanbrengen van kruisingsvlakverhogingen, wegversmallingen en fietsstroken. Tevens is de voorrangsregeling op dit gedeelte opgeheven. Vanaf de brug op Zevenhuizen tot aan de aansluiting met de Maarheezerweg Noord is een 60 km zone ingevoerd. Om een duidelijke overgang va 60 km naar 30 km aan te geven is een wegversmalling gecreëerd op de brug bij Zevenhuizen.

Inwoners van de gemeente zijn tijdens een voorlichtingsavond in de gelegenheid gesteld op- en aanmerkingen te geven over het ontwerpplan. Naar aanleiding hiervan is een aantal wijzigingen in het ontwerpplan aangebracht. Onder andere is in plaats van een minirotonde een T-aansluiting gecreëerd en zijn er extra parkeerplaatsen aangelegd.

Vanaf vrijdag 25 juli zal de weg weer toegankelijk zijn voor het verkeer.

Alle aanwonenden worden persoonlijk uitgenodigd voor de feestelijke heropening. U bent ook van harte welkom op donderdag 24 juli om 15.00 uur!