Gemeente Berkel en Rodenrijs


Alcoholverbod

in viertal gebieden Berkel en Rodenrijs

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in haar vergadering van dinsdag 24 juni jl. het besluit genomen een viertal gebieden in Berkel en Rodenrijs aan te wijzen als gebied waar het verboden is om alcoholhoudende dranken te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.

Dit is mogelijk op grond van het eerste lid van artikel 2.4.8 van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Berkel en Rodenrijs. Het verbod kan alleen gelden voor delen van de gemeente, het is niet mogelijk om hiervoor het grondgebied van de hele gemeente aan te wijzen. Ook dient er een aanleiding te zijn voor de aanwijzing, bijvoorbeeld vrees voor aantasting van de openbare orde. Of er moet reeds sprake zijn geweest van aantasting van de openbare orde. Met de politie is hierover overleg gevoerd. Op basis van ervaringen van de politie is voor de volgende gebieden het verbod van kracht:


· Centrumgebied
Gebied opgesloten tussen: Laan van Romen, Raadhuislaan, Wilhelminastraat, Julianastraat, Noordeindseweg, Vogelaarstraat, Westersingel, De Warmoezerij, de Gemeentewerf.


· Oostmeerpad


· Sterrenwijk
Gebied opgesloten tussen: Planetenweg, Sterrenweg, Wilgenlaan en de Oostersingel


· Noordeindseweg
Tussen Wilgenlaan en Middelweg.

Het blijft altijd mogelijk om wanneer dit noodzakelijk blijkt, later alsnog andere plaatsen aan te wijzen waar het verbod tevens geldt.

Laatste wijziging: 21 juli 2003
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs