Gemeente Geldermalsen

Informatierubriek week 30

Zandtransporten voor Betuweroute

Deze week is de Projectorganisatie Betuweroute begonnen met een nieuwe serie zand- en grondtransporten. Vanuit het depot ter hoogte van het Lingebos in de gemeente Lingewaal wordt gereden naar het depot bij de verbindingsbogen rond het spoor Utrecht- Den Bosch. De transporten vinden overdag plaats, uitsluitend op werkdagen en binnen de reguliere werktijden. De vrachtwagens gaan via de Rijksweg A15 richting Meteren, nemen daar de nog bestaande afrit en gaan direct na het viaduct over de A15/Betuweroute de werkweg op.

De transporten nemen ongeveer acht weken in beslag. Met name het verkeer op de Rijksstraatweg moet rekening houden met langzaam kruisende en langzaam optrekkende vrachtwagens bij de afrit Meteren.

Nadere informatie: Linda Rietveld, Projectvoorlichter Betuweroute, tel. 0345-686230

Kapvergunningen:

Ter inzage: de volgende verleende kapvergunningen:
* Bakker, Coreanna 9 Geldermalsen, voor het kappen van 1 abies ( 24 juli 2003);

* V.O.F. Linge Kaas, Krooiweg 15a Deil, voor het kappen van 1 walnotenboom (24 juli 2003);

* C.J. Gradisen, Hooge Hoeven 11 Geldermalsen, voor het kappen van 1 berk (24 juli 2003).

Inzagetermijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.

Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.

Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener van het bezwaarschrift, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van bezwaar. Als u bezwaar ingediend heeft en indien het besluit voor u te zware gevolgen heeft om de beslissing op het bezwaarschrift af te wachten, kunt u eveneens meteen een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem, telefoon 026 - 3592000.

Datum publicatie: 24 juli 2003

Verleende vergunningen

De burgemeester maakt bekend dat hij vergunning heeft verleend aan:
* De heer W. Walderveen namens Gastvrij Geldermalsen, voor het organiseren van de jaarlijkse Braderie en Paardenmarkt in het centrum van Geldermalsen op zaterdag 20 september 2003 van 06.00 tot 17.00 uur.

* De Stichting Lingefestival, voor het organiseren van het Lingefestival op en aan de Linge, nabij de jachtwerf Van Rijnsoever te Deil en Hak Pijpleidingen te Tricht, op zaterdag 6 september 2003 van 16.00 tot 01.00 uur.

* Stichting Duidend Assen, voor het passeren van een vrachtwagenkaravaan door een deel van de gemeente Geldermalsen, met aansluitend het houden van een feest in de veiling te Geldermalsen op zaterdag 6 september 2003.

U hebt de mogelijkheid tegen (een deel van) deze besluiten binnen 6 weken na de verzenddatum daarvan, een bezwaarschrift in te dienen bij de burgemeester van Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen, tel. 0345-586611. Bij verzending van het bezwaarschrift per post moet u het voor het einde van deze termijn ter post bezorgen (bepalend daarbij is de datum van de poststempel); het is dan bovendien noodzakelijk dat het niet later dan een week na afloop van de termijn is ontvangen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht; een duidelijk omschrijving van uw bezwaar (wat is het bezwaar en waarom).

Besluit Gelderse Ecologische Hoofdstructuur

Op 8 mei jl. is de Wet ammoniak en veehouderij (Wav) in werking getreden. Op grond van deze wet worden voor verzuring gevoelige gebieden en voormalige convenantsgebieden die deel uitmaken van de ecologische hoofdstructuur (EHS) aangemerkt als kwetsbare gebieden. In deze kwetsbare gebieden en in een zone van 250 meter daaromheen gelden beperkingen voor de ammoniakemissie uit veestallen.

In het kort geldt dat in de kwetsbare gebieden en in een zone van 250 meter rondom de kwetsbare gebieden:

* het verboden is om een nieuwe veehouderij op te richten;
* een uitbreiding van een bestaande veehouderij met dieren alleen mogelijk is binnen een emissieplafond. Dit emissieplafond is gelijk aan de ammoniakemmissie als alle dierenverblijven zouden voldoen aan de stand van de techniek zoals is opgenomen in de AmvB-Huisvesting. Er zijn enkele uitzonderingen. Ten eerste mogen melkrundveebedrijven uitbreiden tot een emissieplafond dat overeenkomt met de emissie van 110 stuks melkkoeien en 77 stuks vrouwelijk jonkvee. Ten tweede mogen bedrijven die op biologische wijze vee houden of vee houden ten behoeve van natuurbeheer zonder beperkingen voortvloeiend uit de Wav uitbreiden.

Volgens de Wav moeten Gedeputeerde Staten bij besluit vaststellen welke gebieden deel uitmaken van de EHS, voorzover dat nodig is om te kunnen vaststellen welke gebieden als kwetsbaar moeten worden aangemerkt. Dit besluit moet vergezeld gaan van één of meerdere kaarten. De EHS en de kwetsbare gebieden vormen belangrijke gegevens voor het reconstructieproces, wat al in een vergevorderd stadium van planvorming verkeert.

Op 1 juli j.l. hebben Gedeputeerde Staten voor de provincie Gelderland de Ecologische Hoofdstructuur vastgesteld. Bij alle gemeenten in Gelderland ligt dit besluit met bijbehorende detailkaarten ter inzage vanaf 1 augustus tot en met 12 september a.s. In beperkte mate is hier ook een brochure met een informatieve CD verkrijgbaar. Alle informatie is ook te vinden op de provinciale website www.gelderland.nl/ehs.

Tot en met 12 september a.s. kunnen belanghebbenden tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep instellen bij de Rechtbank te Arnhem, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem (adres in brochure is niet correct).

Tot en met 26 september a.s. is bij de provincie een speciaal informatiepunt ingericht. Ook hier kunnen belanghebbenden met hun vragen terecht:
Informatiepunt EHS en de Wet Ammoniak en Veehouderij Dienst REW, afdeling Landelijk Gebied
Postbus 9090
6800 GX Arnhem
tel. 026-3598570
e-mail: mailto:ehs@prv.gelderland.nl

Voorbereidingsbesluit

Bekendmaking: artikel 22 Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage: voorbereidingsbesluit met bijbehorende tekening.

Inzagetermijn: 6 weken met ingang van de dag van inwerking treden

Inwerkingtreding: 25 juli 2003

Werkingsduur: 1 jaar vanaf inwerking treden

Toelichting: het besluit heeft betrekking op het gebied kadastraal bekend Geldermalsen, sectie B, nummer 1251, plaatselijk bekend het woonwagencentrum Meersteeg te Geldermalsen. Voor de exacte begrenzing wordt verwezen naar de bij het besluit behorende kaart. Het besluit heeft tot doel het gebied te beschermen tegen ontwikkelingen die de realisering van het toekomstige bestemmingsplan doorkruizen.

Bezwaar: op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende gedurende de inzagetermijn een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad Geldermalsen. Indien een bezwaarschrift is ingediend kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de president van de Arrondissementsrechtbank, Postbus 30160, 6803 AD te Arnhem.

Inlichtingen: vakbalie Bouw- en Milieuzaken, tel. 0345-586686

Datum publicatie: 24 juli 2003

Wie wil bouwen/slopen

De volgende aanvragen ter inzage:

1. Reguliere bouwvergunning: M. Kramer, Koningsweg 20a te Geldermalsen, vergroten woning (15 juli 2003);
2. Reguliere bouwvergunning: G.J. van Kranenburg, Koningsweg 20 te Geldermalsen, vergroten woning (15 juli 2003);
3. Reguliere bouwvergunning: M.G.M. Disco, Prins Constantijnstraat 6 te Beesd, vergroten woning (16 juli 2003);

4. Reguliere bouwvergunning: E.V. de Croes, Prins Constantijnstraat 4 te Beesd, vergroten woning (16 juli 2003);

5. Reguliere bouwvergunning: Maatschap Oskam, Acquoysemeer (ong.) te Acquoy, oprichten agrarisch bedrijf met dienstwoning;
6. Lichte bouwvergunning: A.J.M. van Gameren, Huis te Beestlaan 15 te Beesd, vergroten woning (18 juli 2003);

7. Reguliere bouwvergunning: H.M. Cornelisse, Wilhelminastraat 1 te Meteren, oprichten loods (18 juli 2003);

8. Lichte bouwvergunning: M.G. Ringelenstein, Beemd 5 te Enspijk, oprichten dakkapel (17 juli 2003);

9. Lichte bouwvergunning: W.A. Burggraaf, Willem de Zwijgerweg 121 te Geldermalsen, oprichten garage (17 juli 2003);
10. Lichte bouwvergunning: K. Govers, Lingedijk 12 te Acquoy, oprichten tuinhuisje (18 juli 2003);

11. Lichte bouwvergunning: P.G. Pot, Lingedijk 115 te Geldermalsen, oprichten veranda (18 juli 2003);

12. Reguliere bouwvergunning: R.B. Van Doorn, van Dam van Isseltweg 5 te Geldermalsen, oprichten garage/berging (18 juli 2003);
13. Reguliere bouwvergunning: W. van t Zelfde, Industrieweg 25 te Beesd, vergroten bedrijfshal (21 juli 2003);
14. Reguliere bouwvergunning: Mts. Bosman, Nieuwstraat 1 te Geldermalsen, oprichten nertzensheds (21 juli 2003);
15. Reguliere bouwvergunning (fase 2): A. Valkis, Pr. Beatrixstraat 2a te Acquoy, vergroten woning (21 juli 2003).

Inzagetermijn: twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

Toelichting: deze publicatie heeft slechts een informerend karakter, mogelijkheden voor het indienen van bezwaar zijn nu nog niet aanwezig, maar zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de rubriek "Wie mag bouwen".

Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.

Datum publicatie: 24 juli 2003.

Wie mag bouwen/slopen

De volgende verleende vergunningen ter inzage:

1. Reguliere bouwvergunning: J. Waverijn, Lageveldweg 5 te Rumpt, oprichten overkapping (24 juli 2003);

2. Lichte bouwvergunning: D.J. van Harten, Sleedoornstraat 9 te Geldermalsen, vergroten van een garage/berging (24 juli 2003);
3. Lichte bouwvergunning: H.B. Gopie, Sterappel 33 te Geldermalsen, vergroten woning (24 juli 2003);

4. Reguliere sloopvergunning: J.G.M. de Keijzer, Voorstraat 131 te Beesd, slopen garage (24 juli 2003);

5. Lichte bouwvergunning: D.J.G. Stam, Korte Veersteeg 6 te Enspijk, oprichten schuur ( 21 juli 2003);

6. Reguliere bouwvergunning: C.G. Van Dijk, Molenkampstraat 7 te Enspijk, vergroten woning (21 juli 2003);

7. Reclame vergunning: Multishop Boden, Geldersestraat 15 te Geldermalsen, plaatsen lichtreclame (22 juli 2003);
8. Reguliere bouwvergunning: M.H. Maree, Middelweg 48a te Tricht, oprichten zwembad (15 juli 2003).

Ter inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.

Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.

Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast aan de president van de administratieve kamer van de
Arrondissementsrechtbank, postbus 30160, 6803 AD Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686

Datum publicatie: 24 juli 2003

Renovatie Blankertseweg Meteren

In week 34 (vanaf maandag 18 augustus a.s.) begin aannemingsbedrijf Bruil Ede regio Zuid-West, in opdracht van het gemeentebestuur, met de renovatie van de Blankertseweg.

De werkzaamheden zullen starten vanaf de nieuwe aansluiting met de Randweg. Het totale werk zal, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer 10 weken gaan duren. De aanwonenden worden over de exacte fasering van het werk nog nader geïnformeerd. De aannemer probeert zoveel mogelijk de aangrenzende percelen bereikbaar te houden.

Nadere informatie
Uitvoerder: dhr. C. Parag, tel. 06-51314274
Opzichter gemeente Geldermalsen: dhr. G. Oudenalder, tel. 06-20601351 / dhr. G. van Ledden, tel. 06-51699202