Gemeente Sittard-Geleen


Sittard-Geleen d.d. 22 juli 2003

1. Beantwoording vragen ex artikel 37 RvO van de fractie GOB inzake nakomen toezegging aan de gemeenteraad met betrekking tot start van de herinrichting van de Markt te Born direct na Pasen 2003. Beslissing:

1. Akkoord met inhoud antwoordbrief, waarin wordt aangegeven dat genoemde datum niet gehaald is en dat alle moeite gedaan zal worden om in het najaar van dit jaar te starten met de werkzaamheden.

2. Beantwoording vragen ex artikel 37 RvO van de fractie CDA inzake het functioneren van de welstandscommissie, naar aanleiding van klachten van burgers.
Beslissing:

1. Akkoord met inhoud antwoordbrief, waarin o.a. een overzicht wordt gegeven van het aantal zaken dat door de welstandscommissie in 2002 is behandeld.

3. Beantwoording vragen ex artikel 37 RvO van de fractie CDA inzake het functioneren van het gemeentelijke bouw- en woningtoezicht, naar aanleiding van ongeval met balkons in Maastricht. Beslissing:

1. Akkoord met de inhoud antwoordbrief, waarin wordt aangegeven dat bij de afdeling Bouwen en Milieu een aantal organisatorische maatregelen wordt genomen waarbij de taken handhaving en toezicht meer aandacht gaan krijgen.

4. Verkoop van voormalige haveningang naar de Gulick-Gelrehaven voor de aanleg van een kade met opslagterrein.
Beslissing:

1. Akkoord met de aanleg van een nieuwe kade door Leenaerts in de Gulick-Gelrehaven, een en ander overeenkomstig rapport Haskoning;
2. Om de kade te kunnen realiseren aan Leenaerts de oude haveningang naar de Gulick-Gelrehaven te koop aanbieden onder vestiging van zakelijk recht voor de aanwezige persleiding en aanwezige brug;

3. Kosten bodemonderzoek worden ten laste gebracht van de opbrengst ad EUR 190.927,-- uit de verkoop. Saldo verkoopopbrengst ten gunste brengen van stelpost bouwgrondexploitatie.
5. Beantwoording vragen ex artikel 37 RvO van de fractie Meewis inzake het ontbreken van een integrale aanpak van en gebrekkige communicatie rondom wijkschouwen.
Beslissing:

1. Akkoord inhoud antwoordbrief waarin o.a. wordt vermeld dat de afd. Wijkbeheer aan de afd. Communicatie opdracht heeft gegeven om te onderzoeken hoe de communicatie rondom de wijkschouwen op een integrale manier kan plaatsvinden.

6. Repareren van de rioleringsprojecten waarvoor de ter beschikking gestelde middelen niet voldoende zijn.

1. Ingestemd met repareren van de projecten door het beschikbaar stellen van de volgende aanvullende kredieten t.b.v.: Project wateroverlast Limbricht EUR 285.000,-- Bergbezinkbassin Clootsweg EUR 673.500,---
Bergbezinkbassin Millenerweg EUR 1.082.500,-- Bergbezinkbassin Guttecoven EUR 125.000,--
Sanering lozingen de Dijk EUR 119.000,--
totaal EUR 2.285.000,--

2. Hiervoor middelen in te zetten, welke door onderuitputting bij in 2002 gereedgekomen projecten beschikbaar zijn (EUR
1.807.000,--)

3. Extra kosten van kredieten welke niet met de onder 2 genomede middelen gedekt kunnen worden (zijnde EUR 0,50 per aansluiting), worden niet ten laste gebracht van de tarieven 2004, maar dienen bekostigd te worden uit het bestaand budget.
4. Besluiten ter kennis brengen aan de commissie Stad.
7. Sneeuw- en gladheidsbestrijdingsplan 2003-2004. Beslissing: Akkoord

8. Verzoek van de JCN-stichting (Jan en Carla Nijssen Stichting) om voor het stichtingsbestuur een opvolger voor te dragen voor voormalig wethouder B. van Rijswijk.
Beslissing:

1. Wethouder Veugen voordragen voor het stichtingsbestuur van de JCN-Stichting;

2. Wethouder Veugen meldt zijn voornemen tot aanvaarding van een nevenfunctie aan de Raad.

9. Vervaardigen en verspreiden eenvoudige adresspecifieke afvalkalender 2004.
Beslissing:
Akkoord met het vervaardigen van de afvalkalender 2004, niet gecombineerd met de evenementenkalender en verspreiding niet gecombineerd met de stadsgids.

10. Advies van de Algemene Rekenkamer inzake een bezwaarschrift (van o.a. Plusmarkt Born) gericht tegen het niet tijdig nemen van een besluit op een verzoek om handhaving inzake C-1000 gelegen Kapelweg Born.
Beslissing:

1. Reclamant ontvankelijk verklaard in zijn bezwaren;
2. Bezwaarschrift gegrond verklaard conform het advies van de Kamer ;

3. Verzoek om vergoeding van proceskosten afgewezen;
4. Enkel ten aanzien van het strijdig gebruik van de winkelpassage een handhavingprocedure opstarten middels een vooraanschrijving.
11. Kernrandstudie Limbricht door adviesbureau Arcadis inzake ontwikkeling gebied Klinkekoulsweg tot woondoeleinden. Beslissing:

1. Akkoord met het verstrekken van een onderzoeksopdracht aan Arcadis volgens offerte van

02-07-2003;

2. Raad voorstellen een dienovereenkomstig voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen;

3. Op basis van de onderzoeksresultaten zal t.z.t. een keuze gemaakt worden voor het meest gewenste ontwikkelingsmodel. 12. Beantwoording vragen ex artikel 37 RvO van de fractie GOB inzake het opheffen van een verbinding voor fietsers en voetgangers in het Aldenhofplan te Born.
Beslissing:

1. Akkoord met inhoud antwoordbrief waarin wordt aangegeven dat de Projectontwikkelaar de verbinding weer zal openstellen voor voetgangers en fietsverkeer zodra de werkzaamheden dit toelaten.
2. Kopie antwoordbrief naar Griffie, ter vermelding op het gemeenteblad ingekomen stukken..
13. Plan bouw brede school hoek Enighauserweg-Boschweg te Einighausen. Gedeputeerde Staten van Limburg verzoeken om afgifte van de vereiste verklaring van geen bezwaar.
14. Wijziging functieboek en formatie concernstaf. Beslissing:

1. a. De functie van beleidsmedewerker A met als aandachtsveld "P&C - subsidies" toevoegen aan het functieboek van de Concernstaf (1 fte);
b. De formatie van de concernstaf hiertoe uitbreiden met 0.5 fte;
2. De meerkosten dekken uit projecten met subsidietrajecten en de daaruit voortkomende subsidies;

3. Akkoord met de invulling van de vacature door een interne kandidaat.
15. Organisatorische ontwikkelingen binnen de afdeling Bouwen en Milieu
Beslissing:

1. Ingestemd met de voorgestelde acties die moeten leiden tot een betere aansturing van de afdeling en een efficiëntere bedrijfsvoering (zie ook persbericht).

2. Maatregelen dienen genomen geworden om de klantvriendelijkheid en bereikbaarheid te vergroten;

3. Ingestemd met herprioritering van het takenpakket afdeling Bouwen en Milieu;

4. Kennisgenomen van beleidsplan Bouw- en Woningtoezicht (Living Well), beleidsplan Modernisering bedrijfsgerichte milieutaken (DHV), de Provinciale rapportage nulmeting milieuhandhaving en de memo Ronda Adviseurs.
16. Verslag Veilig Uitgaan d.d. 14 mei 2003
Dit overleg vindt één keer per kwartaal plaats met vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland, politie, brandweer, gemeentelijke diensten en de burgemeester. Beslissing:

1. Kennisgenomen van het verslag.

2. Akkoord met uitvoering geven aan de toezegging van de burgemeester dat er overleg komt tussen de horeca-ondernemers en de verantwoordelijke wethouder(s).

Dit overzicht geeft in hoofdlijnen weer hetgeen het College van Burgemeester en Wethouders in zijn vergadering heeft besloten. U kunt hieraan geen rechten ontlenen.