Binnensticht 10.00 uur

Utrecht 24-7-2003 - Persberichten district Binnensticht

Oproep getuigen poging beroving

BILTHOVEN Een onbekende man heeft op de Nachtegaallaan op maandagavond 21 juli geprobeerd een 58-jarige man uit Boskoop te beroven van diens portemonnee. De Boskoper reed rond 20.30 uur op zijn fiets ter hoogte van de Merellaan, toen plotseling een bromfietser naast hem kwam rijden en probeerde de portemonnee van de fietser uit diens achterzak te trekken. Toen dit mislukte, ging de bromfietser er vandoor in de richting van de Vinkenlaan.

Het signalement van de bromfietser is: blanke bestuurder van ongeveer 25-30 jaar, blond haar, gezet postuur en bol gezicht, gebloemd overhemd. Zijn bromfiets betrof een donkergekleurde damesbromfiets.

Dezelfde avond vond op Soestdijkseweg Noord ook een poging van een beroving plaats. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via tel: 0900-8844.
Zie ook persberichten district Binnensticht van 22-07-03.

Onder invloed
DRIEBERGEN-RIJSENBURG / BILTHOVEN Op woensdag 23 juli en de daarop volgende nacht zijn twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 20.15 uur zagen politiemensen een 24-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede over de Engweg in Driebergen rijden. Omdat de man geen gordel droeg, kreeg hij een stopteken. Toen de man uit zij auto stapte, roken de politiemensen direct een alcohollucht. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 375 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Rond 01.45 uur controleerden politiemensen een 35-jarige automobiliste uit Bilthoven op de Weegschaal in Bilthoven. De vrouw bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 360 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Tevens kreeg zij een bekeuring omdat zij in het geheel geen rijbewijs had.

Mishandeling
ZEIST Op woensdag 23 juli werd een man mishandeld door een jongen.

Rond 17.15 uur kreeg de politie de melding dat jongeren voor overlast zorgden bij de speeltuin aan de Cornelis Schellingerlaan. Ter plaatse troffen zij een 50-jarige man uit Zeist aan. De man werkte als vrijwilliger bij de speeltuin. Hij verklaarde een jongen op zijn gedrag te hebben aangesproken. Daarop werd hij in zijn gezicht geslagen en kwam ten val. Vervolgens werd hij geschopt. Daarna verdween de verdachte.

Het slachtoffer liep een bloedneus op. De politie stelt een nader onderzoek in naar deze mishandeling.

Hennepkwekerij in flat
ZEIST Op woensdag 23 juli werd in een flatwoning aan de Laan van Vollenhove een hennepkwekerijtje aangetroffen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 17.20 uur een onderzoek in. In de flatwoning werd in een slaapkamer een volledig ingerichte hennepkwekerij met een honderdtal planten aangetroffen. Op het balkon stonden nog eens twintig hennepplanten. De planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen.

De hoofdbewoner, een 34-jarige man uit Zeist, werd in de woning aangehouden. Hij bekende de eigenaar van de kwekerij te zijn en deed afstand van alle in beslag genomen spullen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.