Utrecht, 09.40 uur

Utrecht 24-7-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Overval
UTRECHT - Woensdagavond rond 21.15 uur overviel een man met een bivakmuts een tankstation aan de Albert Schweitzerdreef.

De man kwam het tankstation gemaskerd binnen. Hij bedreigde een klant met een mes. Hij kreeg geen geld van de pompbediende, maar vluchtte met een klein geldbedrag van de klant. Getuigen probeerden de man na de overval te stoppen, maar door te dreigen met het mes kon de man wegkomen richting de Brandenburchdreef.

De politie hield even later een 35-jarige inwoner van Utrecht aan. De man bleek niets met de overval te maken te hebben.

Lastige mannen
UTRECHT - De politie hield kort na middernacht in de nacht van woensdag op donderdag op de Ivoordreef vier inwoners van Utrecht aan (20, 21, 26 en 27 jaar) wegens openbare dronkenschap en hinderlijk gedrag. De 20-jarige beet daarop een agent in de arm.

Naar aanleiding van een melding van jongens die op de Zambesidreef mensen van hun fiets af trapten, ging de politie die kant op. Op de Ivoordreef zagen de agenten vier jongens, waarvan er twee aan het opgegeven signalement voldeden. De jongens reageerden agressief op de politie. Zij werden alle vier aangehouden. De 20-jarige wilde zijn naam niet geven en beet in de arm van een agent. Op het politiebureau trapte de 21-jarige de ruit van zijn cel kapot. De 27-jarige kon met een bekeuring voor openbare dronkenschap het bureau verlaten, de andere drie zijn ingesloten.

Snelle motorrijder
UTRECHT - Een 39-jarige motorrijder uit Bodegraven moest woensdagmiddag zijn rijbewijs inleveren na verschillende verkeersovertredingen.
De man reed met 145 km/u over de A12 en haalde meermaals via de meest rechter rijstrook voertuigen in. Ook negeerde hij een doorgetrokken streep. De politie gaf de man een stopteken en vorderde in overleg met de officier van justitie het rijbewijs van de man in. Proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.