Ingezonden persbericht


Reuters tekent contracten met goldman sachs en lehman brothers voor informatiedesktops

Amsterdam, 24 juli 2003 - Reuters (LSE: RTR), wereldwijd informatieleverancier, heeft omvangrijke contracten gesloten met zaken- en investeringsbanken Goldman Sachs en Lehman Brothers. Reuters levert Goldman Sachs een reeks financiële informatieproducten. Lehman Brothers gaat gebruikmaken van Reuters Knowledge, een nieuwe oplossing voor informatie en analyse gericht op professionals bij investeringsbanken.

Goldman Sachs sluit wereldwijde overeenkomst voor informatiedesktops van Reuters Het nieuwe contract met Goldman Sachs is gericht op het leveren van een vereenvoudigd en gestroomlijnd aanbod op basis van drie niveau's. Dit werd ontwikkeld na een bedrijfsbrede analyse van de content- en workflow-eisen van de wereldwijde vestigingen van Goldman Sachs. Onderdeel van de overeenkomst is onder andere Reuters 3000 Xtra, het meest uitgebreide informatieproduct van Reuters. Het bedrijfsbrede contract is een aanvulling op de afspraken die eerder dit jaar zijn gemaakt over de uitrol van Reuters Market Data System (RMDS) als de infrastructuur voor marktgegevens van Goldmans Sachs.

Reuters 3000 Xtra is een krachtige real-time informatiedienst voor financiële professionals. De oplossing wordt wereldwijd gebruikt door handelaren en biedt een complete reeks van tools voor real-time 'cross asset-data' en analyse.

Lehman Brothers en Reuters Knowledge
Lehman Brothers is een van de eerste ondernemingen die bedrijfsbreed Reuters Knowledge gaat inzetten. Het betreft een wereldwijde uitrol voor alle senior-professionals op het gebied van zakenbankieren.

Reuters Knowledge is een nieuwe oplossing gebaseerd op browser-technologie en verschaft informatie en analyse mogelijkheden voor researchanalisten en professionals bij investeringsbanken. Reuters Knowledge biedt een geïntegreerde workflow en maakt informatie en analyses eenvoudig toegankelijk. Het reduceert de tijd die besteed wordt aan repetitieve activiteiten, waardoor meer tijd besteed kan worden aan omzetverhogende activiteiten, zoals klantcontact. Door het aggregeren van content en applicaties vanuit verschillende bronnen wordt ook de total cost of ownership verlaagd.

George Tierney, Lehman Brothers Senior Vice President, Investment Banking stelt: "Reuters Knowledge is een daadwerkelijke vooruitgang in de sector en een uitstekende keuze voor onze senior-bankiers."

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com), wereldwijd leverancier van informatie, biedt professionals essentiële informatie op maat op het gebied van financiën, media en het bedrijfsleven. De betrouwbare informatie ondersteunt beslissers in de gehele wereld. De reputatie van Reuters is gebaseerd op snelheid, accuratesse en onafhankelijkheid. Reuters heeft 16.000 werknemers in 94 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.400 werknemers in 197 bureaus behoort, die 130 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2002 behaalde het bedrijf een omzet van 3,6 miljard Britse pond.