Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1
van Woensdag 23-jul-2003 07:00 uur
tot Donderdag 24-jul-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Rein Kloppenburg (038-496 38 91)
---


Gewond na sprong van snorfiets

Deventer - Op de Grote Ratelaar is gistermiddag een 18-jarige jongen uit Deventer gewond geraakt toen hij van zijn snorfiets sprong. De jongen had op een vluchtheuvel een lekke voorband gekregen en is gaan slingeren. Hij is toen van de snorfiets gesprongen en tegen een lantaarnpaal terecht gekomen. Hij had last van zijn been en is meegenomen naar het ziekenhuis. De snorfiets bleek onverzekerd te zijn en enkele technische gebreken te hebben. Ook had de jongen geen bromfietscertificaat. Hij kreeg hiervoor en voor het onverzekerd rijden een proces-verbaal.

(03-092203)


---


Vier bekeuringen voor automobilist

Deventer - Op de Langerij is gistermiddag een 44-jarige man uit Uden aangehouden voor vier overtredingen. Bij een controle van de auto waarin de man reed bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben. Tevens was de auto niet APK gekeurd en had deze uitstekende niet afgeschermde delen. Bij een blaastest bleek de man ook nog teveel gedronken te hebben. Hij blies 355 ug/l. Voor de genoemde overtredingen kreeg hij vier maal een proces-verbaal.

(03-092254)


---


Winkeldief aangehouden

Deventer - Gistermiddag heeft de politie op de Emmastraat een winkeldief aangehouden. De 35-jarige man uit Deventer had eerder die dag zes hemden bij een winkel aan de Korte Bisschopstraat gestolen. Aan de hand van de omschrijving van de gestolen goederen kon de politie de man herkennen. De man stond op de middengeleider op de Emmastraat. Hij had voor op zijn fiets de goederen verpakt, welke even zichtbaar waren voor de politie. De man is toen staande gehouden. Nadat hij geen tasje of bon kon tonen werd hij aangehouden. Op het bureau bekende de man de diefstal. Hij kreeg een proces-verbaal.

(03-092150)


---


Slapende man gerold van portemonnee

Deventer - Gistermiddag is een 41-jarige man uit Deventer van zijn portemonnee gerold aan de Singel. De man lag te slapen in het park toen hij werd gerold. Hij raakte o.a. diverse bankpasjes en zijn mobiele telefoon kwijt.

(03-092256)


---


Inval in woning met hennepkwekerij

Schalkhaar - Naar aanleiding van een anonieme tip over de aanwezigheid van een hennepkwekerij heeft de politie gisterochtend een inval gedaan bij een woning aan de Spanjaardsdijk. In de schuur werd een hennepkwekerij aangetroffen. Men was net bezig de toppen te knippen. In totaal bevonden zich 660 planten in de kwekerij. Er was tevens sprake van het illegaal aftappen van stroom. Er werden vijf personen aangehouden, te weten een 39-jarige vrouw uit Schalhaar, een 43-jarige man uit Deventer en drie vrouwen van 48, 36 en 38 jaar uit Deventer. Alle planten zijn vernietigd en de kwekerij is ontmanteld.

(03-091584)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland
van Woensdag 23-jul-2003 07:00 uur
tot Donderdag 24-jul-2003 06:59 uur
Piket: Rein Kloppenburg
Door: Nanda Kappers (038-4963891)
---


MOTORRIJDER RIJDT 88 KM/U TE HARD



WANNEPERVEEN - Woensdag rond 20.30 uur werd de snelheid van een 40-jarige motorrijder uit Meppel gemeten op de Zomerdijk. Hij reed gecorrigeerd 168 km/u i.p.v. de toegestane 80 km/u. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en een PV is opgemaakt.

(03-092373)


---


Einde


---- --



Dagrapport Pers Salland
Woensdag23-jul-2003 07:00 uur tot donderdag24-jul-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 4963891
---



OVERVALLER VAN TAXICHAUFFEUSE AANGEHOUDEN



Raalte - De politie in IJsselland, district Zuid, heeft op 22 juli 2003 de verdachte aangehouden van een overval op een taxichauffeuse. De man heeft inmiddels bekend.

Het slachtoffer pikte vrijdagavond 18 juli een klant op bij het NS station in Deventer en zij werd nadien aan de Heetkampsweg in de gemeente Raalte mishandeld en van haar taxigeld beroofd. De dader mishandelde de vrouw zodanig dat ze enkele dagen in het ziekenhuis van Deventer moest worden opgenomen.

Het signalement van de overvaller werd in IJsselland en de omliggende politieregio's verspreid. Aan de hand van dit signalement is de verdachte achterhaald. Hij wordt vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris in Zwolle.

Er worden geen nadere mededelingen gedaan. De verdachte wordt nog nader verhoord.

---


Einde dagrapport Pers Salland



---- --



Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Woensdag 23-jul-2003 07:00 uur
tot Donderdag 24-jul-2003 06:59 uur
Door: Nanda Kappers
---


BESTUURDER VAN AUTO GEZOCHT



DALFSEN - Maandag 21-07-2003 om 18:30 uur fietste een 16-jarig meisje uit Dalfsen op de Ruitenborgstraat t.h.v. de dokterspraktijk. Ze werd ingehaald door een rode personenauto die voor haar plotseling op de rem ging staan. Hierdoor kwam het meisje met haar fiets tegen de achterzijde van de auto. De auto is vervolgens doorgereden. De fietster liep bij de aanrijding echter een gekneusde arm op en de voorvork en het voorwiel van haar fiets raakten beschadigd. De politie is op zoek naar de mogelijke bestuurder van de auto. Hij of zij wordt gevraagd contact op te nemen via het nummer 0900-8844. Ook eventuele getuigen worden gevraagd te reageren.

(03-092155)


---


AANRIJDING OP N34



ARRIEN - Woensdag rond 08.15 uur reed een 30-jarige man uit Vroomshoop in zijn bestelauto over de N34 komende uit de richting Ommen. Op de kruising met de Hardenbergerweg wilde hij linksaf slaan. Hij liet daarbij een uit tegengestelde richting komende auto niet voor gaan. De auto reed daarbij in de flank van de bestelauto. De 31-jarige bestuurster uit Rheerzerveen kwam als gevolg van de aanrijding bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. In de bestelbus zaten naast de bestuurder twee kinderen. Eén van hen (een 12-jarige jongen) liep een buil aan zijn hoofd op. Mogelijk heeft hij ook een lichte hersenschudding.

(03-091939)


---


MAN VLUCHT VOOR JACHTOPZICHTER



RHEEZE - Woensdagavond omstreeks 22.20 uur trof een jachtopzichter een aantal personen aan op het recreatieterrein de Oldemeijer (Staatbos). Dit terrein is tussen zonsondergang en zonsopgang voor publiek verboden terrein en daarom sprak de jachtopzichter de personen aan. Eén van deze personen zou een rijbewijs uit zijn auto halen om zich te legitimeren, maar ging er vervolgens vandoor in de betreffende auto. De jachtopzichter is hem in zijn auto gevolgd. De bestuurder probeerde dat te voorkomen door hard te remmen, maar de jachtopzichter kon een aanrijding voorkomen door uit te wijken. Even later lukte het de jachtopzichter voor de auto te komen en hem tot stoppen te dwingen. Op het moment dat de jachtopzichter uitstapte ging de bestuurder er opnieuw vandoor. Daarna verloor de jachtopzichter de auto uit het oog. Hij is daarop doorgereden naar het politiebureau. De politie heeft de bestuurder, een 29-jarige man uit Lutten, daarop thuis aangehouden. De man is na verhoor met PV heengezonden.

(03-092383)


---


BRANDSTICHTING MISLUKT



HARDENBERG - Woensdagochtend bleek dat men in de voorgaande nacht geprobeerd had brand te stichten in het pand van het CWI aan het Oosteinde. Een raam is kapot gegooid en binnen in het pand lag een kapotte fles met daarin een lap stof. In de fles zat spiritus. Aangezien de lap wel bruin van kleur was is de molotovcocktail waarschijnlijk brandend naar binnen gegooid, maar is het vuur daarna snel gedoofd. Een onderzoek naar de poging tot brandstichting is ingesteld. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen die in de nacht van dinsdag op woensdag iets gezien hebben dat met deze zaak te maken kan hebben. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Hardenberg via het nummer 0900-8844.

(03-091910)


---


Einde



Piket: Rein Kloppenburg (038-4963891) ---- --



Dagrapport Pers Zwolle
van Woensdag 23-jul-2003 07:00 uur
tot Donderdag 24-jul-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---


NIET HANDSFREE BELLEN: AANRIJDING



ZWOLLE - Een 36-jarige man uit Zwolle reed omstreeks 19.30 uur op de Rijnlaan komende uit de richting van de Hogenkampsweg. Enkele meters voor de kruising Rijnlaan / Biesbosch verloor hij de macht over zijn stuur. Hierdoor botste hij tegen een vluchtheuvel. Hij verloor de macht over het stuur, omdat hij niet handsfree telefoneerde.
(03-092343)



---


DIEFSTAL UIT WONING



ZWOLLE - Woensdagmorgen tussen 11.00 en 11.30 uur was de bewoonster van een woning aan de Grotiuslaan op de 1e verdieping in haar woning. De deur was niet afgesloten. Uit twee tassen, die in de woonkamer stonden, zijn twee portemonnees weggenomen. In totaal zat er ongeveer 400 Euro in.
Om 13.15 uur werd de vrouw gebeld. Men had een portemonnee gevonden op het fietspad tussen Berkum en het Waterschap. Het geld was eruit gehaald, pasjes zaten er nog in.
(03-092146)



---


WINKELDIEF AANGEHOUDEN



ZWOLLE - Omstreeks 11.30 uur kwam er een melding van een winkeldief bij een winkel aan het Klein Grachtje. Een 43-jarige man had 6 bruine bolletjes gestolen twv 0,95 Euro cent. Hij werd aangehouden door personeel en overgedragen aan de politie. De man bleek veelpleger te zijn en werd ingesloten. Hij heeft een winkelverbod van een jaar. Deze aan hem uitgereikt.
(03-092019)



---


WINKELDIEFSTAL



ZWOLLE - Woensdagmiddag omstreeks 16.15 uur kwam er een melding dat een getuige op de Rembrandtlaan achter een groep zou rijden waarvan er twee zojuist een winkeldiefstal gepleegd zouden hebben. Bij de winkel, aan de Diezerstraat, waar de winkeldiefstal was gepleegd was een signalement gegeven van een tweetal personen. Politiemensen zagen uit de richting van de Rembrandtlaan, rijdende in de richting van de Zwartewaterallee, een groep van zes jongens komen fietsen. Deze groep werd staande gehouden. Op dat moment ging een 23-jarige Zwollenaar er vandoor op zijn fiets over het fietspad langs de Zwartewaterallee in de richting van de Mozartlaan. Een politiebeambte zag dat hij een zakje van zich afgooide. De man kon even verderop worden aangehouden. In de berm langs het fietspad werden vijf bolletjes, vermoedelijke harddrugs, aangetroffen. Hij bleek niets te maken te hebben met de winkeldiefstal. Hij is ingesloten. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.
(03-092219)



---


MAN GEWOND BIJ BRAND IN WONING



ZWOLLE - De bewoners van een woning aan de Palestrinalaan hadden de woning geverfd. Toen zij omstreeks 21.30 uur hun handen wilden wassen hadden ze een fles met oplosmiddel (zeer brandbaar) naast hen in de keuken staan. Bij het wassen is de geiser voluit gaan branden. Door de dampen ontstond vervolgens een flinke steekvlam waardoor de fles vlam vatte. Een 22-jarige bewoner heeft de fles opgepakt en naar het balkon gegooid. Bij het gooien vatte hij zelf ook vlam en heeft hij brandwonden (tweede graads) aan zijn hand opgelopen. Ambulance gewaarschuwd en die heeft hem meegenomen voor behandeling in het ziekenhuis.
(03-092345)



---


Einde dagrapport Pers Zwolle


---- --