Politie Noord- en Oost Gelderland

(BR>


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top


Datum: 24 juli 2003


P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



24 juli 2003



Wezep- Vernieling auto


Op woensdag 23 juli deed een 21- jarige man uit Wezep aangifte van vernieling van zijn auto. De auto stond geparkeerd aan de Nieuwlandsweg in Wezep. De vernieling moet zijn gebeurd in de nacht van 22 op 23 juli. De daders hebben over de auto een soort verfafbijtmiddel gebruikt, hierdoor is de auto aanzienlijk beschadigd geraakt. Lak is eraf gebeten en het achterlicht is 'verfrommeld'. Het totale schadebedrag is niet bekend.



Elburg-onder invloed


Op 23 juli omstreeks 14.15 uur kwam er een melding binnen dat er een man onwel was geworden op de Weerden. Terplekke stond een auto met draaiende motor en er naast lag een man op de grond. De man was verminderd aanspreekbaar en rook naar alcohol. Hij is meegenomen naar het bureau voor een blaasproef. Resultaat: 2.1 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal is opgemaakt



Putten-diefstal uit sportcomplex


In de nacht van 23 op 24 april is er ingebroken bij een sportcomplex aan de Halvinkhuizerweg.
De deur van de keuken was geforceerd. Binnen was de kassalade uit de kassa gebroken. Een klein bedrag wisselgeld werd weggenomen.



Ermelo- Verkeersongeval met letsel


Op woensdag 23 juli kwam er een melding binnen van een verkeersongeval met letsel aan de Hamburgerweg in Ermelo. Ter plekke zat er een 77- jarige vrouw uit Ermelo tegen een muurtje. Ze had een wond aan haar hoofd. De ambulance was snel ter plekke en nam de vrouw mee naar het ziekenhuis voor contole. Het verkeersongeval gebeurde toen de vrouw samen met haar dochter aan het fietsen was, op een gegeven moment raakte de sturen van de beide vrouwen in elkaar. De 77- jarige vrouw viel met haar hoofd op de grond.



Ermelo- Diefstal uit woning


Op woensdag 23 juli deed een 75- jarige man uit Ermelo aangifte van diefstal uit haar woning aan de Prins Clauslaan in Ermelo. De diefstal is gepleegd op woensdag 23 juli tussen 10.30 uur en 11.45 uur. De daders zijn via het forceren van een raam de woning binnengekomen. De gehele woning is doorzocht. Uit de woning is een mobiele telefoon ontvreemd. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.



Ermelo- Insluiping


Op woensdag 23 juli deed een bijna 100- jarige vrouw uit Ermelo aangifte van insluiping in haar woning aan de Flammulalaan in Ermelo. De insluiping moet hebben plaatsgevonden op woensdag 23 juli tussen 11.00 uur en 12.00 uur. De vrouw was toen in de tuin aan het werk. De daders hebben uit de woning een grote hoeveelheid sieraden en een potje creme meegenomen.



Ermelo- Verkeersongeval met letsel


Op woensdag 23 juli kwam er een melding binnen van een verkeersongeval met letsel aan op de kruising Telgterweg/Oude Nijkerkerweg in Ermelo. Een 16- jarige scooterrijder verleende geen voorrang op de kruising aan een 73- jarige fietsster uit Ermelo. De scooterrijder reed tegen de fietsster op. De fietsster hield aan het ongeval beenletsel en een flinke hoofdwond over. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.



Elburg- Diefstal uit bedrijf


Op woensdag 23 juli deed een 30- jarige man aangifte van diefstal uit zijn bedrijf. Het bedrijf is gevestigd aan de Klokbekerweg in Elburg. De diefstal moet zijn gepleegd in de nacht van 22 op 23 juli. De daders zijn binnen gekomen door de deuren te forceren.Toen de daders binnen waren hebben zij kasten en lades doorzocht. Uit de winkel heeft men geld weggenomen.


Elburg- Hongerige dief

Op woensdag 23 juli deed een 20- jarige vrouw aangifte van inbraak in een bakkerij in Elburg. De inbraak is gepleegd in de nacht van 22 op 23 juli. De dader(s) zijn de bakkerij binnen gekomen door een deur te forceren. Eenmaal binnen doorzochten de daders alle laden, kasten en de diepvries. De buit bestond uit een aantal lekkernijen waaraan de daders zich tegoed hadden gedaan, nadat ze deze ter plekke even in de oven van de bakkerij hadden opgewarmd. Verder wordt er niks vermist uit de bakkerij.





038-375 10 50
---- --