Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 24-07-2003
Persberichten donderdagmorgen 24 juli 2003 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Eenzijdig ongeval met letsel

EXLOO Gisteravond reed een 22-jarige man uit Emmen op de kruising van de Valtherweg-Oude Dijk-Buinerweg-Hoofdstraat door onbekende oorzaak tegen een boom. De man reed over de Hoofdstraat in de richting van Tweede Exloërmond en had zijn auto niet meer onder controle waarna hij tegen een in de linkerberm staande boom botste. De man is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. Een 19-jarige inzittende uit Tweede Exloërmond kwam met de schrik vrij.

Aanrijding met letsel

VRIES Gisteravond vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Noordenveldweg met de Eswal. Een 59-jarige bestuurder van een auto met paardentrailer die over de Noordenveldweg in de richting van de kruising met de Eswal reed verleende geen voorrang aan een op de Eswal rijdende 55-jarige vrouw uit Schipborg die op een bromfiets reed. De vrouw werd met een gebroken knie overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen.

Rijden onder invloed

EMMEN Vannacht is een 26-jarige man uit Emmen bekeurd voor het rijden onder invloed in zijn auto. Door zijn rijgedrag, de man reed over de Weerdingerstraat en passeerde een vluchtheuvel aan de linkerkant, viel hij op. Op de Warmeerweg werd de man gecontroleerd. Hij blies 640 ug/l. en kreeg een dagvaarding. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Autoinbraken

WIJSTER Vannacht werden de bewoners van een woning aan De Steeg wakker en zagen twee verdachte personen bij hun auto weglopen. Ter plaatse bleek dat men getracht had in te breken in de auto van de bewoners doch dit was niet gelukt. Bij een andere auto aan De Steeg lukte dit wel en werd de autoradio-cd-speler en enkele visspullen weggenomen. Aan de Boerkoelweg werd eveneens getracht een auto te openen wat niet gelukt is. Bij alle autos werd het portier aan de bovenzijde verbogen om binnen te komen.

Bedrijfsinbraak

PATERSWOLDE Bij een drogisterij aan de Hoofdweg werd vannacht ingebroken. Door de etalageruit te vernielen kon men goederen uit de etalage wegnemen. De buit bestaat uit enige flacons aftershave en eau de toilette.

Winkeldiefstal

EMMEN Een 25-jarige man uit Ter Apel stal gistermiddag 2 sportshorts en een sportshirt bij een winkel aan de Hoofdstraat. Hij stopte de goederen in een draagtas en liep de winkel uit waarna het alarm afging. Waarde kleding 50,- De man kreeg een dagvaarding.

Diefstal portemonnee

RODEN Gistermiddag werd de portemonnee van een 52-jarige vrouw uit Haulerwijk gestolen. De vrouw werd tijdens het afrekenen door te pinnen in een supermarkt aan de Heerestraat aangesproken door drie achter haar staande vrouwen. Na het pinnen stopte ze haar portemonnee in een plastic tas. Toen ze buiten kwam werd ze nogmaals aangesproken door de dames die haar de weg vroegen. Bij thuiskomst echter bleek dat de plastic tas aan de onderzijde was opengetrokken en dat de portemonnee verdwenen was. Tijdens het blokkeren van haar pinpas bleek dat er al een groot bedrag was afgeschreven van haar rekening.

Volgens de vrouw zou het gaan om 3 vrouwen, goed verzorgd uiterlijk, Oostblok type("Balkan") Nederlands sprekend met een buitenlands accent. 1 van de dames droeg een zwart T-shirtje, 1 droeg een strak lichtgroen T-shirtje en 1 van de dames had een gele portemonnee bij zich. De dames waren klein van postuur, ongeveer 150-155 cm.