Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-07-2003 Perberichten district Heerlen (JC 11.00 u) Donderdag 24 juli 2003

District Heerlen

Heerlen, handelaar hardrugs aangehouden
Op de Vinkenstraat in Heerlen verrichtte de politie, dinsdag 22 juli omstreeks 17.30 uur een aanhouding in een woning in verband met handel in harddrugs. De politie had aanwijzingen dat vanuit een woning op genoemde straat gehandeld zou worden in harddrugs en viel daarom op genoemd tijdstip, onder leiding van de officier van justitie de woning binnen.
Een van de bewoners werd aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de doorzoeking trof de politie 128 gram cocaïne en 140 gram heroïne aan. Ook werd een pistool met 7 scherpe patronen gevonden, alsmede een geldbedrag van ruim 300 Euro. Al de genoemde goederen werden in beslag genomen.
De aangehouden verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en wordt op vrijdag 25 juli voorgeleid voor de officier van justitie in Maastricht.

Heerlen, straatrover aangehouden
Op de Promenade in Heerlen vond tegen 20.15 uur een straatroof plaats. Van een 63 jarige inwoner in Heerlen werd de beurs afhandig gemaakt, waarna de dader vluchtte. Door omstanders werd de politie gealarmeerd, die direct een zoekactie naar de verdachte startte. Deze werd op de Doctor Poelsstraat in Heerlen aangetroffen en aangehouden. Hij had de buit niet meer bij zich en werd overgebracht naar het politiebureau. De verdachte, een 26 jarige inwoner van Kerkrade, is in verzekering gesteld en zal vrijdag worden voorgeleid voor de officier van justitie in Maastricht. De politie probeert de gestolen beurs te vinden en doet nader onderzoek.

Heerlen, rijden zonder rijbewijs
Op de Ganzeweide in Heerlen controleerde de politie gistermiddag omstreeks 15.00 uur een bestuurder van een personenauto. Daarbij stelde zij vast dat de 44 jarige inwoner van Heerlen had gereden zonder een geldig rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

A76, drie rijbewijzen ingevorderd
Woensdag 23 juli tussen 14.00 en 17.00 uur surveilleerde de onopvallende motoragent op de A76. In die tussentijd betrapte hij drie automobilisten op te hard rijden. Zij reden méér dan 50 kilometer harder dan de toegestane 120 km/uur. De bestuurders waren allen afkomstig uit Duitsland, twee mannen en een vrouw. De rijbewijzen werden ingenomen en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.