Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

September: maand van de stelling van Amsterdam

Den Haag, 24 juli 2003

De Stelling van Amsterdam, een militaire verdedigingslinie uit de 19e eeuw, opent tijdens alle weekenden in september 20 forten voor het publiek. Daar zitten forten bij die doorgaans niet zijn te bezichtigen. De maand van de Stelling van Amsterdam is een initiatief van de ANWB, Provincie Noord-Holland en de Stichting Stelling van Amsterdam. De maand is bedoeld om de stelling en de vele aantrekkelijke wandel- en fietsmogelijkheden in het gebied extra onder de aandacht te brengen.

In september herleven op veel plaatsen de oude tijden bij de Stelling. Maar ook modernere activiteiten zijn te zien en te beleven in en rond de forten. Op een kaart van de Stelling van Amsterdam, die speciaal voor de Stellingmaand is uitgegeven, staat het evenementenprogramma zoals door de eigenaren van de forten is ontwikkeld. Langs de forten loopt een fietsroute van 180 km die door de ANWB is bewegwijzerd.

De kaart van de Stelling van Amsterdam is gratis te verkrijgen bij de ANWB en VVV winkels en openbare bibliotheken in het gebied. De kaart en de evenementen zijn ook te zien op anwb.nl en www.stelling-van-amsterdam.nl.

De Stelling van Amsterdam is een militaire verdedigingslinie van 135 kilometer lang rondom de hoofdstad, die dateert uit de periode 1880-1920. Toen werd deze gesloten ring met dijken en dammen en sluizen aangelegd en zijn er 42 forten gebouwd. De opzet van het evenement is om de maand van de Stelling van Amsterdam jaarlijks te laten terugkeren.

Mededeling voor de redactie;