Lekstroom 11.00 uur

Utrecht 24-7-2003 - Persberichten district Lekstroom

Te zwaar
NIEUWEGEIN- Op woensdagmiddag werd een automobilist bekeurd omdat zijn auto veel te zwaar beladen was. Agenten zagen een 45-jarige automobilist uit Utrecht rijden over de Laagravenseweg. De agenten zagen dat de bus waarin hij reed wel erg laag lag. De agenten gaven de man een stopteken en constateerden dat de auto veel te zwaar beladen was met (fris)drank. Het gewicht op de achteras bedroeg 2800 kilogram terwijl dit maximaal 1848 mocht zijn. De lading werd overgeladen in een andere auto en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Nepvuurwapen aangetroffen
NIEUWEGEIN- Op woensdagavond werd een jongen aangehouden omdat hij een niet van echt te onderscheiden vuurwapen in zijn bezit had. Omstreeks 22.40 uur kreeg de politie de melding dat een 16-jarige jongen uit Nieuwegein met een vuurwapen rondliep op het Hoog Zandveld. In de omgeving werd een jongen aangetroffen welke voldeed aan het signalement. Hij werd aangehouden en bleek een speelgoedwapen in zijn bezit te hebben. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Scooterrijders aangehouden
NIEUWEGEIN- Op woensdagmiddag werden drie opzittenden van een scooter aangehouden. Omstreeks 15.30 uur zagen agenten een scooter rijden met hierop drie opzittenden. De agenten gaven de bestuurder van de scooter een stopteken. Juist op dat moment sprongen twee van de drie mannen van de scooter en renden weg. Zijn werden door agenten aangehouden. De bestuurder van de bromfiets reed door. Een achtervolging werd ingezet en op de Weg naar de Poort kon de 18-jarige bestuurder worden aangehouden. Tegen de drie mannen, allen in de leeftijd van 18-jaar afkomstig uit Ijsselstein en Houten is proces-verbaal opgemaakt.

Veel fietsten niet terug bij eigenaar
LEKSTROOM- Per jaar worden er honderden fietsen aangetroffen en afgegeven bij de politie van het district Lekstroom. De politie kan de fietsen echter alleen terugbezorgen aan de wettige eigenaar wanneer deze aangifte heeft gedaan van diefstal van zijn/haar fiets. Van belang is dan ook nog dat degene die aangifte komt doen het framenummer van de fiets aan de politie kan geven.

Alleen een aangifte voorzien van framenummer kan ertoe leiden dat de aangetroffen fiets bij de eigenaar terugkomt. Zorg er dus voor dat u als eigenaar van een fiets thuis het framenummer opschrijft en bewaart en dat u het framenummer meeneemt naar het politiebureau wanneer u onverhoopt aangifte moet doen van uw gestolen fiets.

Regelmatig organiseert de politie fietsenkijkdagen. Dit zijn dagen waarop u kan komen kijken of uw fiets bij de gevonden fietsen is aangetroffen wanneer men geen framenummer aan de politie heeft doorgegeven. De eerstvolgende fietsenkijkdag in het district Lekstroom is 13 september 2003.