Heuvelrug 11.00 uur

Utrecht 24-7-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Vechtpartij
DOORN In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 juli heeft een vechtpartij plaatsgevonden op een terrein aan de Hydeparklaan.

Rond 01.40 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op het terrein. Ter plaatse bleek dat een groep jongeren een examenfeest hield. Een 16-jarige jongen uit Gouda die naar hen toe kwam, maar niet bij de feestvierders hoorde, werd daarop door één van hen aangesproken. De 16-jarige jongen gaf hem een duw, waarop een 15-jarige jongen uit Aalsmeer tussenbeiden kwam. De 16-jarige jongen schopt en sloeg de Aalsmeerder meerdere malen. Ook toen hij op de grond lag, werd hij nog geschopt.

Een 17-jarige jongen kwam de Aalsmeerder te hulp, maar liep daarbij ook klappen van de 16-jarige jongen op. Ook een 16-jarig meisje uit Hilversum kwam hen te hulp, maar liep eveneens klappen op. Eén van de getuigen waarschuwde via zijn GSM meerdere volwassen en zij zagen kans de vechtenden te scheiden.

De verdachte is door de politie aangehouden. De jongen bleek behoorlijk diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij is in het politiebureau ingesloten. De betrokkenen liepen licht letsel op.

Onder invloed
RHENEN In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 juli is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 00.20 uur controleerden politiemensen op de Cuneraweg een 49-jarige automobilist uit Elst. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 300 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van twee uur.

Winkeldief
VEENENDAAL Op woensdag 23 juli werd een jongen aangehouden voor meerdere winkeldiefstallen.

Rond 16.10 uur hoorde het personeel van een winkel aan de Hoofdstraat dat het alarm van het beveiligingspoortje afging, terwijl een jongen daar doorheen liep. Vervolgens zagen zij de jongen en een meisje wegrennen. Twee personeelsleden renden achter de jongen aan. Een politieman in opleiding en een servicemedewerkster van district Heuvelrug die toevallig in hun vrije tijd in de buurt waren, zagen dat de jongen achtervolgd werd en slaagden erin hem aan te houden. De verdachte, een jongen van 15 jaar en afkomstig uit Tiel, werd even later overgedragen aan de politie.

Hij verklaarde samen met zijn 35-jarige moeder en 17-jarige zus uit Tiel te zijn gekomen. Daar er een vermoeden was dat beiden ook bij de diefstal waren betrokken,o werden zij op een nabij gelegen parkeerplaats aangehouden.

Uit onderzoek kwam vast te staan dat de jongen enkele kledingstukken uit de winkel aan de Hoofdstraat had weggenomen. Tevens bleek dat hij bij vier andere winkels kleding, enkele dvds en huishoudelijke artikelen had gestolen. De jongen bekende de diefstallen. Daar niet kon worden vastgesteld dat zijn moeder en zus bij de diefstallen waren betrokken, werden zij in vrijheid gesteld. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en hij werd om 21.30 uur heengezonden.