Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 juli 2003

Aanrijding met letsel

Twee gewonden bij aanrijding tussen fietser en auto

Enschede

Op woensdag 23 juli omstreeks 19.53 uur vond op de kruising Hogelandsingel met de Heutinkstraat een aanrijding plaats tussen een 56-jarige fietsster uit Enschede en een 42-jarige automobiliste uit Enschede. Beide betrokkenen werden met licht letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-097127)

Aanrijding onder invloed

Automobiliste veroorzaakt aanrijding en is zwaar onder invloed

Enschede

Op woensdag 23 juli omstreeks 18.43 uur reed een 55-jarige Enschedeër in zijn auto over de Wethouder Beversstraat in Enschede. Hij verkeerde zodanig onder invloed dat hij op de linker weghelft reed en daar in aanrijding kwam met een tegenligger, een 20-jarige automobiliste uit Enschede. Hij probeerde er nog tussenuit te knijpen maar werd op de Burgemeester van Veenlaan door omstanders en een toevallig passerende politieman staande gehouden. De 55-jarige was niet meer in staat om te lopen. Op de bijrijderstoel stond een geopend bierflesje. De verdachte werd aangehouden. De ademanalyse was niet mogelijk waarop een bloedproef werd afgenomen. In verband met recidive is zijn auto in beslag genomen. Zijn rijbewijs had hij bij de vorige keer reeds ingeleverd. (bps: 03-097080)

Aanrijding onder invloed

Automobiliste rijdt bromfietser aan en is zwaar onder invloed

Enschede

Op woensdag 23 juli omstreeks 20.10 uur reed een 44-jarige Enschedese automobiliste over de Oostveenweg. Ter hoogte van de kruising reed ze een 27-jarige bromfietser uit Gronau bijna van de sokken. Nadat een voorbijganger haar daar op attendeerde zette ze de auto in de achteruit en reed de stilstaande bromfietser aan. Bij de automobiliste werd alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 2,98 o/oo. Haar rijbewijs is ingevorderd. PV wordt opgemaakt. (bps: 03-097123)

Aanhouding na straatterreur

Automobilist veroorzaakt veel schade ten gevolge van crossen

Enschede

Op woensdag 23 juli omstreeks 20.15 uur werd bij de politie gemeld dat er bij het Arkestadion in Enschede gecrost zou worden door meerdere auto's. Daarbij zou straatmeubilair zijn geramd. Tijdens het ingestelde onderzoek trof de politie op de Binnenhaven een zwaar gehavende auto aan. Er waren geen personen bij aanwezig. Getuigen verklaarden dat de bestuurder van die auto met zijn auto van de trappen van het Arkestadion was gereden en daardoor zo'n schade had opgelopen. Hierbij waren het wegdek en een hekwerk eveneens beschadigd. Vervolgens was de bestuurder in een andere auto overgestapt en weggereden. Kort daarna reed de bewuste auto langs de politiemensen. Deze werd aan de kant gezet en de verdachte, een 31-jarige Denekamper werd aangehouden. Er werd bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,37 o/oo. Tevens had de verdachte geen rijbewijs. PV wordt opgemaakt. (bps: 03-097120)

Snelkraak

Diefstal uit kledingzaak

Enschede

Op donderdag 24 juli omstreeks 05.00 uur werd een inbraak gemeld in een kledingzaak aan de Heurne. Nadat de ruit van de toegangsdeur was vernield werd toegang verkregen tot het pand. Een grote hoeveelheid kleding van het merk Diesel werd weggenomen. (bps: 03-097213)

Openlijke geweldpleging

Twee personen aangehouden wegens vernieling van een auto

Enschede

Op donderdag 24 juli omstreeks 01.15 uur vond er een conflict plaats voor de ingang van het politiebureau aan de Hermandad in Enschede. Ter plaatse bleek dat een tweetal personen bij een auto stonden en hierop intrapten en sloegen. De inzittenden van die auto, een 21-jarige Enschedeër en zijn vriendin hadden zich in de auto opgesloten en durfden er niet uit. De twee verdachten, een 20-jarige Enschedeër en een 25-jarige Hengeloër werden aangehouden en ingesloten. Wegens openlijke geweldpleging. Aanleiding voor deze vernieling was gelegen in het feit dat de 21-jarige naar het politiebureau was gereden en ter hoogte van de nachtingang plotseling had geremd. De verdachten reden in een auto vlak achter het tweetal en kon niet meer tijdig remmen waardoor ze er achterop vlogen. Beide auto's liepen daardoor schade op. Waarna de inzittenden van de achterste auto, waaronder de twee verdachten uit de auto stappen en op de ander auto toeliepen met genoemd gevolg. (bps: 03-097182) Even daarna komt de moeder van een van de verdachten, een 45-jarige Enschedese aan het bureau en wil verhaal halen. Zij schreeuwt en scheldt een politievrouw herhaaldelijk uit voor vies wijf. Daarop wordt zij aangehouden ter zake belediging. Tijdens de aanhouding grijpt de verdachte de politieagente bij de haren en komt het tot een worsteling. Collega's schieten de agente te hulp en weten haar te ontzetten. Nadat de vrouw is overgebracht en wordt ingesloten ziet ze weer kans de agente bij haar haren te grijpen en trekt er een hele bos uit. Tijdens de insluiting had de verdachte nog steeds een hele bos haar in haar handen. (bps: 03-097182)

Hennepplantage

Hennepplantage geruimd in een woning

Enschede

Op woensdag 23 juli omstreeks 12.36 uur stelde de politie een onderzoek in naar een mogelijke hennepteelt in een woning aan de Dr. Lovinkstraat in Enschede. Zij troffen daar in twee slaapkamers een in werking zijnde hennepplantage aan. In totaal werden 81 planten en diverse apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Tegen een 33-jarige medebewoner wordt PV opgemaakt.(bps: 03-096839)

Overval

Ondernemer wordt tijdens afsluiten bedrijfspand overvallen

Enschede

Op woensdag 23 juli omstreeks 18.30 uur wilde een 32-jarige Enschedeër zijn bedrijfspand aan de Lonnekerbrugstraat in Enschede afsluiten. Terwijl hij daarmee bezig is wordt hij overmeesterd en het pand ingeduwd. Hij wordt daarbij naar de grond gewerkt, waarna de daders de kluis weten te openen. Er wordt een fors geldbedrag weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. In verband hiermee wordt geen verdere informatie verstrekt. (bps: 03-097081)

Monique Oude Wolbers: telefoon 053-4555588

---- --