NMBS

23 juli 2003

Biljetten voor de nieuwe, nog snellere Eurostar te koop vanaf 23 juli

Eurostar Biljetten voor een reis met de nieuwe, nog snellere Eurostar zullen vanaf vandaag 22 juli om 10u00 in verkoop gaan. Dankzij de aanleg van het eerste gedeelte van de allereerste hogesnelheidslijn in de Britse geschiedenis, zullen de Eurostar treinen vanaf 28 september tussen de Kanaaltunnel en Fawkham Junction, een traject van 74 kilometer, tegen een snelheid van 300 km/u rijden. Hierdoor zal de reisduur tussen Brussel en Londen (en omgekeerd) met 20 minuten verminderen van 2u40 tot 2u20, voor de snelste reistijden tussen Brussel en Londen.

Deze nieuwe service maakt van Eurostar de snelste en meest comfortabele manier van reizen tussen centrum Brussel en hartje Londen. Sinds 1994 heeft Eurostar zich gevestigd als marktleider op de verbindingen Brussel/Parijs en Londen. De versnelde service zal ongetwijfeld deze positie versterken, en dit ondanks een scherpe concurrentie op deze routes.

Zowel zaken- als vrijetijdsreizigers zullen niet enkel kunnen genieten van een versnelde verbinding naar Londen, maar ook van een verhoogde punctualiteitsgraad, aangezien Eurostar treinen niet langer de sporen zullen hoeven te delen met lokale Engelse treinen.

Met de opening van de nieuwe hogesnelheidsljin zal de reisduur voor alle Eurostar bestemmingen met 20 minuten verminderen:
* Brussel -Londen (Waterloo) 2 uur 20 min (actuele reisduur : 2u40)
* Parijs -Londen (Waterloo) 2 uur 35 min (actuele reisduur : 2u55)
* Rijsel -Londen (Waterloo) 1 uur 40 min (actuele reisduur : 2u00)

De biljetten voor de nieuwe versnelde Eurostar service zullen in verkoop gaan net één week vooraleer Eurostar zal pogen het Engelse snelheidsrecord voor een passagierstrein te verpulveren.

Einde productinfo]

© 2003 NMBS

persberichten | jobs | links | sitemap | faq | zoeken | contacteer ons | juridische kennisgeving